top of page
  • Writer's pictureValinda

Tips voor het Duurzaam houden van een Hond

Updated: 4 days ago

Hier hadden we het al over het duurzaam houden van een kat maar ook het hebben van een hond kan betekenen dat je meer afval maakt. Er zijn nou eenmaal dingen die een hond nodig heeft om comfortabel bij je in huis te leven wat kan leiden tot veel extra afval. Met deze tips kun je je hond redelijk duurzaam houden.


Voedsel


Koop in bulk

Veel winkels gespecialiseerd in dieren bieden tegenwoordig voer (en snacks) voor dieren in bulk aan. Zorg ervoor dat je je zakjes of bakjes meeneemt naar de winkel.

Als jou dierenwinkel dit niet aanbiedt, kijk dan of er een groothandel voor diervoeding in je buurt is. Controleer van te voren wel of de voedingswaarde aan aan je voldoet. Sommige merken die waar je wellicht bekend mee bent, zijn mogelijk niet verkrijgbaar bij de groothandel.

 
 

Maak het zelf

Rauwe vlees kopen bij de slager (uiteraard met je bakjes) en daar diervoeding van maken is niet voor iedereen weggelegd. Maar het is een geweldige vervanging voor hondenvoer in blik. Er zijn vele recepten online te vinden, maar houd er rekening mee dat, om je hond in optimale conditie houden, bepaalde mineralen en vitamines moeten worden aangevuld.


Duurzame verpakking