Post | GreenandHappyMom
top of page

This blogpost may contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you. 

Copy of World Earth Day 2024 Badge (1).png
  • Writer's pictureValinda

Duurzaam TelefoonHoesje: 10 Bedrijven om op te letten

Updated: Feb 19

Ga naar:


Bijna 80% van de mensen in Nederland bezit een smartphone. Maar hoe zit het met duurzaamheid? Aan de ene kant voorkomt een hoesje dat de telefoon kapot gaat, waardoor hun levensduur wordt verlengd. Aan de andere kant, zijn de meeste echter gemaakt van plastic of siliconen die onze planeet eeuwenlang zullen blijven schaden. Omdat telefoonhoesjes worden gezien als een accessoire, veranderen veel mensen ze vaak en veroorzaken ze onnodig veel afval.


Dus wat is het alternatief? De opkomst van duurzaamheid leidde tot de oprichting van een aantal duurzame bedrijven die telefoonhoesjes aken. Laten we eens kijken naar 5 bedrijven die een manier hebben gevonden om telefoonhoesjes te maken die tegelijkertijd aantrekkelijk, degelijk en duurzaam zijn.


Wat maakt een telefoonhoesje milieuvriendelijk?

Een milieuvriendelijk telefoonhoesje is gemaakt van duurzame en biologisch afbreekbare materialen zoals bamboe (of andere houtsoorten), gerecyclede materialen, kurk of natuurlijk rubber. Het wordt ook geproduceerd met behulp van milieuvriendelijke productieprocessen en verpakkingsmaterialen. Bovendien kan een milieuvriendelijk telefoonhoesje ontworpen zijn voor duurzaamheid en een lange levensduur, zodat je je telefoonhoesje niet vaak hoeft te vervangen.


Composteerbare telefoonhoesjes


Pela

  • Materiaal: Composteerbaar of Gerecycled Materiaal

  • Prijs: €25 - €60

Pela is het bekendste bedrijf dat duurzame telefoonhoesjes maakt. En terecht. Pela is het eerste bedrijf ooit dat een volledig composteerbaar telefoonhoesje heeft bedacht. Het idee kwam voor het eerst bij Pela's oprichter Jeremy Lang toen hij met zijn zoon speelde op een strand in Hawaï en besefte hoeveel plastic er in het water zit. Als oplossing creëerde hij Flaxstic, een exclusief Pela-materiaal gemaakt van composteerbaar bioplastic elastomeer en vlasstro. Als u uw Pela-doos niet meer wilt, kunt u deze in een compostbak of zelfs in de composthoop in de achtertuin doen. Een ander alternatief is het terugsturen naar Pela, waar ze oude producten gebruiken om een ​​nieuwe generatie Reborn-hoesjes te creëren.

Pela biedt een grote verscheidenheid aan hoesjes voor verschillende telefoons. Ze zijn geschikt voor iPhone- en Samsung-gebruikers, evenals de eigenaren van sommige Google Pixel- en Huawei-smartphones. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hoesjes zoals Slim cases, Classic Engraved, Wallet of Clear. Behalve dat ze erg milieuvriendelijk zijn, zijn Pela-producten ook erg goed ontworpen. Pela stopt ook niet bij telefoonhoesjes. Bekijk hun accessoires-sectie, waar ze hun innovatieve producten presenteren, zoals Ethos Radiation Reduction of Zero-waste Liquid Screen Protector. Als je bent een eigenaar van AirPods of een Apple Watch, misschien vind je hun horlogebandjes of AirPods-hoesjes ook leuk.

Eco-Friendly phone case brands - pela


Mmore

  • Materiaal: Koffie, Rozenblaadjes, Lavendel etc.

  • Prijs: €20 - €25

Mmore is een Sloveens, op de natuur geïnspireerd merk voor telefoonhoesjes. De maker Ziga is een voormalig IT-specialist die een manier wilde vinden om in zijn dagelijkse leven meer verbonden te zijn met de natuur. Vooral telefoons en telefoonhoesjes van Ziga zijn een geweldige plek om te beginnen, aangezien dit de items zijn die we altijd vasthouden.


Je zult geen hoesjes vinden zoals die van Mmore. Ze zijn begonnen met het maken van houten hoesjes die je nog altijd kunt krijgen, inclusief de personalisatie. Tegenwoordig biedt Mmore ook hoesjes aan van koffiebonen, rozenblaadjes en gedroogde lavendel. De recensies laaiend over hoe verrassend duurzaam en praktisch de hoesjes zijn. Hoewel de behuizingsframes zijn gemaakt van plastic, zijn ze niet giftig en volledig recyclebaar. Je kunt je hoesje altijd terugsturen naar Mmore om er zeker van te zijn dat het op de juiste manier wordt gerecycled en 50% korting krijgt voor een andere bestelling.

Eco-Friendly phone case brands - mmore


Woodcessories

  • Materiaal: Hout

  • Prijs: €15 - €20

Als je op zoek bent naar eersteklas duurzame telefoonhoesjes, kijk dan eens bij Woodcessories. Dit merk is een geweldige combinatie van verfijnd design en een duurzame missie. Momenteel hebben ze 3 telefoonhoescollecties: hout, steen en bio gemaakt van landbouwafval. De laatste heeft ook een antimicrobiële laag die 99% procent van de ziektekiemen en bacteriën doodt. Woodcessories houten hoesjes worden gemaakt met hout uit gecontroleerde bosbouw, terwijl de leisteen die ze gebruiken voor hun steenproducten op een milieuvriendelijke manier wordt gewonnen. Daarnaast werken ze ook samen met Trees for the Future: ze planten een boom voor elk product dat door Woodcessories wordt verkocht.

Woodcessories heeft een brede selectie producten voor iPhone-, Samsung- en Huawei-telefoons, evenals accessoires voor iPads en MacBooks.


Eco-Friendly phone case brands - woodcessories

KaeliLeoni

  • Materialen: mix van bamboevezels

  • Prijs: €35 - €40

Kaeli Leoni, de ontwerper, had duurzaamheid voorop bij het ontwerpen van deze milieuvriendelijke telefoonhoesjes. Ze is van mening dat het belangrijk is om het milieu op alle mogelijke manieren te ondersteunen, en een manier waarop ze dat doet, is door milieuvriendelijke hoesjes te maken. Gemaakt van een flexibele en stevige biologisch afbreekbare mix van bioplastic en bamboevezel, is deze hoes niet alleen duurzaam, maar kan hij ook binnen zes maanden biologisch worden afgebroken tot compost. Het is ook getest op een val van 1,5 meter voor schokabsorptie en heeft een ontwerp met verhoogde rand om het scherm te beschermen. De slanke hoes is glad en toch antislip, wat zorgt voor een sterke grip en een natuurlijke look en feel. Bovendien zijn alle hoesjes bedrukt met inkt op waterbasis en zijn ze vrij van milieubelastende ftalaten, BPA en cadmium. Dit telefoonhoesje is niet alleen mooi en functioneel, maar voldoet ook aan de FDA-veiligheidsnormen, waardoor het een verantwoorde keuze is voor zowel jou als het milieu.

Eco-Friendly phone case brands - kaelileoni

NaturallyNadege

  • Materialen: tarwestro

  • Prijs: €15 - €20

NaturallyNadege produceert milieuvriendelijke telefoonhoesjes die biologisch afbreekbaar, veganistisch en composteerbaar zijn. Dit hoesje is gemaakt van biologisch afbreekbaar tarwestro en maakt deel uit van een groeiende reeks duurzame opties voor je telefoon.

Hun hoesje is niet alleen goed voor het milieu, maar het is ook duurzaam en stevig. Het is stevig genoeg om het in een bruine papieren envelop te verzenden zonder enige verspillende of onnodige verpakking, en zelfs de tape die voor het verzendetiket wordt gebruikt, is biologisch afbreekbaar papieren tape.

Eco-Friendly phone case brands - naturallynadege

TheEcoOwl

  • Materialen: bamboe en tarwe

  • Prijs: €15 - €20

De biologisch afbreekbare telefoonhoesjes van Eco Owl zijn een perfecte mix van stijl en duurzaamheid. Met een zijdezachte afwerking die goed in de hand ligt, zijn deze hoesjes niet alleen mooi, maar ook gemaakt om je telefoon te beschermen tegen krassen en vallen. Deze hoezen zijn gemaakt van bamboevezel en tarwestro en zijn plantaardig, veganistisch en ethisch geproduceerd. The Eco Owl zorgt ervoor dat de hoesjes duurzaam worden geproduceerd, waardoor ze een perfecte milieuvriendelijke optie zijn. De volledige telefoonbehuizing, rand boven het scherm en duurzaamheid bieden maximale bescherming, terwijl de soepele grip en waterbestendigheid ze geschikt maken voor gebruik in alle weersomstandigheden.

Eco-Friendly phone case brands - theecoowl


Salavisa

  • Materialen: Plantaardige polymeren

  • Prijs: €30 - €35

Ben je op zoek naar een telefoonhoesje dat niet alleen je toestel beschermt, maar ook een statement maakt? Zoek niet verder dan deze prachtige biologisch afbreekbare telefoonhoesjes voor de nieuwste modellen. Hun hoesjes zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar ook visueel opvallend, zodat ze zich onderscheidt van de massa.

Deze hoesjes worden geleverd met een levenslange garantie, zodat je kunt genieten van de esthetiek en bescherming zolang je je telefoon bezit. En met productie en verzending vanuit de VS, het VK, Italië, Zuid-Korea en Australië kunt je vertrouwen op de kwaliteit en duurzaamheid van deze hoesjes.

Maar wat deze hoesje echt onderscheidt, is de mogelijkheid tot personalisatie. Ze begrijpen dat iedereen zijn unieke stijl en voorkeuren heeft, daarom bieden ze de mogelijkheid om ons merk te vervangen door uw naam, monogram of zelfs de naam van iemand anders. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen merk te hebben. Ze geloven dat op maat gemaakte producten een betere ervaring voor onze klanten bieden.

Eco-Friendly phone case brands - salavisa



BioPlastic Telefoonhoesjes

Meant to be Design

  • Materialen: BioPlastic

  • Prijs: €25 - €30

Op zoek naar een telefoonhoes die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook een onverslaanbare bescherming biedt voor je toestel? Zoek niet verder dan deze 1,5 meter hoge, op vallen geteste eco-hoes. Deze hoes is ontworpen om zelfs de meest accidentele val te weerstaan en heeft een opstaande rand om je scherm veilig te houden, evenals schokabsorberende technologie voor extra gemoedsrust. Maar dat is nog niet alles: het krasbestendige en slanke ontwerp zorgt ervoor dat je telefoon er ook na maandenlang gebruik nog zo goed als nieuw uitziet. Daarnaast zorgt de hoes voor een stevige grip en een natuurlijke look en feel. Niet alleen dat, maar het is ook milieuvriendelijk, bedrukt met inkt op waterbasis, vrij van ftalaten, BPA en cadmium, en zal na zes maanden volledig biologisch afbreekbaar zijn in de compost. Bovendien voldoet het aan de FDA-veiligheidsnormen, zodat u kunt vertrouwen op de kwaliteit ervan.

Eco-Friendly phone case brands - meanttobedesign


29Drops

  • Materialen: BioPlastic gemaakt van tarwe

  • Prijs: €15 - €25

Het milieuvriendelijke en stijlvolle telefoonhoesje van 29Drops combineert bescherming en duurzaamheid. Met 9 verschillende ontwerpen en oogjes zijn deze organische telefoonhoesjes perfect voor degenen die een statement willen maken en tegelijkertijd hun telefoon veilig willen houden. Met de oogjes op deze hoesjes kun je verschillende gekleurde banden of verwisselbare touwen bevestigen, of zelfs kettingen of koorden met karabijnhaken die je al hebt, waardoor het gemakkelijk wordt om het uiterlijk van je telefoon te personaliseren.

Onze telefoonhoesjes zijn gemaakt van een tarwemengsel en bio-plastic polylactide (PLA), dat is gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals maïszetmeel, bamboe en melkzuur. Dit betekent dat deze hoesjes biologisch afbreekbaar en composteerbaar zijn, waardoor ze perfect zijn voor mensen die zich bewust zijn van hun impact op het milieu.

Eco-Friendly phone case brands - 29 drops


CWAShop

  • Materialen: BioPlastic gemaakt van tarwe

  • Prijs: €15 - €30

CWAShop combineert bescherming en minimalisme. Hun hoesje is ontworpen om scherm vriendelijk te zijn, met een schokabsorberende verhoogde bumper en hoeken die valbescherming van 2 meter en krasbestendigheid bieden.

Dit minimalistische ontwerp van hun hoesjes is niet alleen ter decoratie, het is een statement. De transparante achterkant en matte bumper geven je telefoon een strak en slank uiterlijk, terwijl het zakvriendelijke ontwerp hem gemakkelijk mee te nemen maakt. Gemaakt van 100% bioplastic en knoppen met 50% gerecycled materiaal, is ons hoesje niet alleen goed voor het milieu, maar ook van topkwaliteit.

Eco-Friendly phone case brands - cwashop



Meer Duurzaam Kantoor

Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Free Ebook?

ebook side bar.png

Free Ebook?

ebook side bar.png
zws banner-1.png

Follow me on Youtube!

bottom of page