Duurzaam TelefoonHoesje: 5 Bedrijven om op te letten

Bijna 80% van de mensen in Nederland bezit een smartphone. Maar hoe zit het met duurzaamheid? Aan de ene kant voorkomt een hoesje dat de telefoon kapot gaat, waardoor hun levensduur wordt verlengd. Aan de andere kant, zijn de meeste echter gemaakt van plastic of siliconen die onze planeet eeuwenlang zullen blijven schaden. Omdat telefoonhoesjes worden gezien als een accessoire, veranderen veel mensen ze vaak en veroorzaken ze onnodig veel afval.


Dus wat is het alternatief? De opkomst van duurzaamheid leidde tot de oprichting van een aantal duurzame bedrijven die telefoonhoesjes aken. Laten we eens kijken naar 5 bedrijven die een manier hebben gevonden om telefoonhoesjes te maken die tegelijkertijd aantrekkelijk, degelijk en duurzaam zijn.


Pela


Pela is het bekendste bedrijf dat duurzame telefoonhoesjes maakt. En terecht. Pela is het eerste bedrijf ooit dat een volledig composteerbaar telefoonhoesje heeft bedacht. Het idee kwam voor het eerst bij Pela's oprichter Jeremy Lang toen hij met zijn zoon speelde op een strand in Hawaï en besefte hoeveel plastic er in het water zit. Als oplossing creëerde hij Flaxstic, een exclusief Pela-materiaal gemaakt van composteerbaar bioplastic elastomeer en vlasstro. Als u uw Pela-doos niet meer wilt, kunt u deze in een compostbak of zelfs in de composthoop in de achtertuin doen. Een ander alternatief is het terugsturen naar Pela, waar ze oude producten gebruiken om een ​​nieuwe generatie Reborn-hoesjes te creëren.


Duurzaam telefoohhoesje

Pela biedt een grote verscheidenheid aan hoesjes voor verschillende telefoons. Ze zijn geschikt voor iPhone- en Samsung-gebruikers, evenals de eigenaren van sommige Google Pixel- en Huawei-smartphones. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hoesjes zoals Slim cases, Classic Engraved, Wallet of Clear. Behalve dat ze erg milieuvriendelijk zijn, zijn Pela-producten ook erg goed ontworpen. Pela stopt ook niet bij telefoonhoesjes. Bekijk hun accessoires-sectie, waar ze hun innovatieve producten presenteren, zoals Ethos Radiation Reduction of Zero-waste Liquid Screen Protector. Als je bent een eigenaar van AirPods of een Apple Watch, misschien vind je hun horlogebandjes of AirPods-hoesjes ook leuk.


Je kunt Pela-producten kopen op hun website en in verschillende winkels over de hele wereld.


Duurzaam telefoohhoesje

Wave


Wave-oprichters groeiden op in een kustplaats in Engeland en zagen de gevolgen van watervervuiling uit eerste hand. Daarom hebben ze Wave gemaakt, waar ze telefoonhoesjes maken van tarwestro. Tarwestro-plastic is een van de meest veelbelovende alternatieven voor gewoon plastic, dus Wave heeft zeker goed gekozen. Hun minimalistische telefoonhoesjes kosten £ 15 per stuk en passen op de meeste iPhone- en Samsung-modellen. Je kunt ze vinden op Etsy.Duurzaam telefoohhoesje

Popsicase


Als je niet van de minimalistische ontwerpen van Pela en Wave houdt, kijk dan eens naar Popsicase, een duurzaam merk gevestigd in Barcelona. De oprichters hebben Popsicase gecreëerd als antwoord op twee onvervulde behoeften. Ten eerste besefte een van de mede-oprichters, Pablo, dat zijn telefoon een handvat mist voor handiger gebruik. Ten tweede bleven de dieren in de oceaan lijden onder in het water achtergelaten visnetten. Daarom bedacht Popsicase een hoes die de netten een ander leven zou geven, terwijl mensen als Pablo ook een handvat zouden willen dat ze nodig hebben.


Popsicase werkt samen met verschillende non-profitorganisaties en lokale kunstenaars, die unieke ontwerpen voor Popsicase-producten maken. Bovendien compenseert het bedrijf hun CO2-uitstoot en zamelt het gebruikte koffers in om nieuwe te maken. Bekijk hun nieuwste collectie LOVE 360 en de andere collecties op hun website.Duurzame telefoonhoesjesMmore

Mmore is een Sloveens, op de natuur geïnspireerd merk voor telefoonhoesjes. De maker Ziga is een voormalig IT-specialist die een manier wilde vinden om in zijn dagelijkse leven meer verbonden te zijn met de natuur. Vooral telefoons en telefoonhoesjes van Ziga zijn een geweldige plek om te beginnen, aangezien dit de items zijn die we altijd vasthouden.


Je zult geen hoesjes vinden zoals die van Mmore. Ze zijn begonnen met het maken van houten hoesjes die je nog altijd kunt krijgen, inclusief de personalisatie. Tegenwoordig biedt Mmore ook hoesjes aan van koffiebonen, rozenblaadjes en gedroogde lavendel. De recensies laaiend over hoe verrassend duurzaam en praktisch de hoesjes zijn. Hoewel de behuizingsframes zijn gemaakt van plastic, zijn ze niet giftig en volledig recyclebaar. Je kunt je hoesje altijd terugsturen naar Mmore om er zeker van te zijn dat het op de juiste manier wordt gerecycled en 50% korting krijgt voor een andere bestelling.


Mmore-hoesjes passen op de meeste iPhone-modellen en bieden gratis verzending voor alle bestellingen. Bekijk hun cases op de officiële website.


Duurzaam telefoohhoesje

Woodcessories


Als je op zoek bent naar eersteklas duurzame telefoonhoesjes, kijk dan eens bij Woodcessories. Dit merk is een geweldige combinatie van verfijnd design en een duurzame missie. Momenteel hebben ze 3 telefoonhoescollecties: hout, steen en bio gemaakt van landbouwafval. De laatste heeft ook een antimicrobiële laag die 99% procent van de ziektekiemen en bacteriën doodt. Woodcessories houten hoesjes worden gemaakt met hout uit gecontroleerde bosbouw, terwijl de leisteen die ze gebruiken voor hun steenproducten op een milieuvriendelijke manier wordt gewonnen. Daarnaast werken ze ook samen met Trees for the Future: ze planten een boom voor elk product dat door Woodcessories wordt verkocht.

Woodcessories heeft een brede selectie producten voor iPhone-, Samsung- en Huawei-telefoons, evenals accessoires voor iPads en MacBooks.


Ik hoop dat je deze informatie nuttig vindt en dat je een duurzamer alternatief gaat overwegen bij het zoeken naar een nieuw telefoonhoesje.

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
large gift box 2.jpg
macarons%20small_edited.jpg
lemons vector.png
  • pinterest
  • insta
  • facebook
  • youtube