Duurzame Cadeau ideeën voor Mannen

Wie zijn het moeilijkst om cadeaus voor te kopen? Juist ja, mannen. Vooral je eigen man. Je wilt graag iets leuks en nuttigs geven maar als het even kan moet het ook een beetje milieu bewust zijn. Hiermee maak je het jezelf niet makkelijk. Hier vind je een lijstje met inspiratie voor zero waste cadeau ideeën om aan je man te geven voor zijn verjaardag, voor kerst enz.

Wat vind je van een zero waste scheer kit? Inclusief veiligheid scheermesje, een scheer borstel en scheer zeep. Niet alleen erg milieu bewust maar ziet er ook nog eens leuk uit in de badkamer.


Is scheren niet nodig? Wat dacht je dan van een houten baard kam. Mannen met baarden zijn daar vaak erg trots op en willen deze ook wel verzorgen. Baardolie is dan wellicht ook een leuk idee.


Heb je wel eens gedacht aan een shampoo bar voor mannen? Kies iets zonder overdreven vrouwelijke luchtjes en ga voor iets ongeparfumeerd of met een geur die hij wel kan waarderen zoals misschien bier of whiskey zeep.

Wordt er elke ochtend lunch gemaakt om mee te nemen naar het werk? Misschien is dan een herbruikbare lunch tas een idee.


Vorig jaar gaf ik mijn man een koffie abonnement. Een jaar lang kreeg hij elke maand een nieuwe smaak koffie toegestuurd (in een stevige papieren envelop). Dit jaar geef ik hem een kweek je eigen paddestoelen kit. Hij is graag buiten te vinden, zeker in de herfst als de paddestoelen uit de grond komen. Ook houd hij erg van koken dus ik denk dat hij dit cadeau wel kan waarderen.


Natuurlijk zijn er ook de ontzettend standaard cadeaus zoals, grappig sokken. Een kleurrijke boxershorts of een sarcastische mok om hem te laten lachen.Vergeet niet dat een cadeau niet altijd ‘dingen’ hoeven te zijn. Je kan hem ook een massage cadeau geven. Een ontspannende massage of een sport massage als hij van wat steviger werk houd.


Een bier/wijn/whiskey proeverij wordt vaak ook wel gewaardeerd door de man.


Je zou je man ook kunnen trakteren op een indrukwekkende maaltijd in een nieuw restaurant of als je wat geld over de balk wilt smijten, huur dan een kok in om thuis wat lekkers te laten maken.

Ik hoop dat dit lijstje je je wat inspiratie gegeven heeft voor cadeau ideeën voor de mannen in je leven. Laat me weten wat je je man cadeau gedaan hebt en wat hij ervan vond.


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.