top of page

This blogpost may contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you. 

Copy of World Earth Day 2024 Badge (1).png
  • Writer's pictureValinda

10 Beste Zero Waste Keuken Producten

Updated: Feb 19

Dus je hebt besloten om minder afval te maken, geweldig! Om de overgang zo eenvoudig mogelijk te maken, heb ik een aantal van mijn favoriete items op een rij gezet die aanzienlijk helpen, vooral in de keuken. Lees verder om erachter te komen welke dat zijn!


De keuken is de plek in het huishouden waar dagelijks waarschijnlijk het meeste afval wordt geproduceerd en waar de zero-waste levensstijl de grootste uitdaging is en het meest te winnen valt!Niet veel mensen op deze wereld doen graag de afwas, maar we moeten het allemaal doen - elke dag. Toch kunnen we de afwas doen zonder afval, en deze biologische natuurlijke luffaspons is een uitstekend alternatief in je milieuvriendelijke, duurzame keuken. Bovendien kan het ook als lichaamsscrub worden gebruikt. Wanneer de spons opgebruikt is, is hij volledig composteerbaar, aangezien het een plant is. Het is essentieel om op te merken dat de spons tussen gebruik volledig moet drogen om schimmelvorming te voorkomen.

Beste Zero Waste Keuken Producten


Als je je dagelijkse leven niet zonder de keukenhanddoeken kunt voorstellen, maar je wilt geen afval produceren, dan is deze wasbare keukenrol de oplossing waar je naar op zoek bent. Ik maak deze herbruikbare papieren doekjes zelf en ze zijn een uitstekend alternatief zijn voor wegwerp papieren handdoekjes. Ze kunnen uiteraard ook worden gebruikt als servetten.

De handdoeken passen perfect in een standaard keukenrolhouder. Het is optioneel om drukknoopjes op de handdoeken te zetten om het gemakkelijk te maken om individuele doekjes af te 'scheuren'.

De handdoeken zijn gemaakt van 100% katoen, met een decoratieve kant en een kant van hydrofiel stof, met afgeronde randen die professioneel zijn gestikt met een overlockmachine en polyesterdraad. Ze kunnen gewassen worden op 40 graden zonder wasverzachter.

Beste Zero Waste Keuken Producten


We houden allemaal van broodjes en nemen ze mee als we op pad gaan. Maar waar kan je ze het beste bewaren. De oplossing is een herbruikbare siliconen boterhamzak. Ze zijn plasticvrij, luchtdicht af te sluiten en veelzijdig. Deze zakjes zijn gemaakt van 100% puur platina-siliconen en zijn afvalvrij, niet giftig, hypoallergeen, BPA- en BPS-vrij: veilig voor mens en planeet. Bovendien kunnen ze bijna oneindig vaak worden hergebruikt.

De zakjes zijn veilig te gebruiken in de magnetron, vaatwasser, oven, op het fornuis, in de koelkast en zelfs vriezer.

In eén zak past een dubbele boterham, ongeveer tien zelfgemaakte mueslirepen, de losse items in een keukenla of zelfs enkele van je persoonlijke verzorgingsartikelen.

Bepaalde stinkende voedingsmiddelen kunnen een geur achterlaten; grondig wassen of inweken met zuiveringszout lost dit op. Zuiveringszout en azijnpasta verwijderen de vlekken ook.

Beste Zero Waste Keuken Producten

Melk wordt in de meeste gevallen verkocht in een pak die moeilijk te recyclen is. Om dit te voorkomen, maak je jouw heerlijke notenmelk met de Nut Milk Kit van CoffeeSock. Deze kit heeft alles wat je nodig hebt om dingen aan het rollen te krijgen met een NutMilk-filter, ontworpen om een ​​heel jaar mee te gaan, en een handige inmaakpot. Voeg vervolgens water en je favoriete notenmelkrecept toe en je bent klaar om te gaan! Lees meer over plantaardige alternatieven voor koeien melk.

Beste Zero Waste Keuken Producten

We houden allemaal van onze thee, vooral als het slecht weer is. Maar wist je dat de meeste theezakjes eigenlijk van plastic zijn? De roestvrijstalen Heart Tea Infuser is 100% roestvrij staal en helpt je om losse thee te trekken zonder dat er microplastics in je favoriete dranken komen. Het gebruik is eenvoudig: knijp in het handvat om de gewenste hoeveelheid losse thee in de diffuser te doen en dompel deze onder in heet water. Als je thee is gezet, haal je deze uit de beker en composteer je kruiden uit de diffuser.

Beste Zero Waste Keuken Producten


Beste Zero Waste Keuken Producten


RVS Koffie Filter

Thee is er om ons op te warmen, en koffie om ons wakker te maken! Om je overgang naar zero waste te maken, verwisselt je je koffiefilter voor eenmalig gebruik voor een duurzaam alternatief met de herbruikbare koffiefilter. Het is duurzaam en wasbaar en gaat bij goed onderhoud ongeveer een jaar mee.

Beste Zero Waste Keuken Producten


Wil je beginnen met composteren in je keuken, maar twijfel je over de geur? Deze compostbak houdt je compostbak geurvrij en gemakkelijk door hem in de deur van je vriezer te plaatsen voor minder rommel (en vliegen!) die gemakkelijk binnenstebuiten klapt voor reiniging. Het is eenvoudig: verzamel restjes, laat ze in de vriezer en gooi de restjes in je achtertuincompost of stadscompostverzameling.

Beste Zero Waste Keuken Producten

Deze zakjes werken precies als wegwerpzakjes maar kunnen bijna eindeloos gebruikt worden. Ze kunnen in de machine worden gewassen, zijn bestand tegen lekken en schimmels; daarom is het niet nodig om constant vuilniszakken voor eenmalig gebruik te kopen.

Als je de tas wast, draai hem dan binnenstebuiten en stop hem dan in de wasmachine voor het beste resultaat. Machinewas koud of handwas en hang om te drogen. (Machinedrogen op hoge temperatuur kan de levensduur van de zak verkorten.)

Beste Zero Waste Keuken Producten

100% Global Organic Textile Standards (GOTS) biologisch katoenen gaas groente en fruit zakjes zijn perfect voor je wekelijkse boodschappen! Deze zakjes houden groenten en fruit langer vers dan plastic zakken, dankzij hun ademende stof. Ze zijn duurzaam, organisch, biologisch afbreekbaar, herbruikbaar en zonder afval. Ook maken de buitenste tarra gewichtlabels op elke tas het afrekenen gemakkelijk. Tassen kunnen in de machine worden gewassen, warm of koud met soortgelijke kleuren. Gebruik geen bleekmiddel en laat de lucht drogen.

Beste Zero Waste Keuken Producten


Lunch to go is regel nummer één voor elke zero-waster, en deze 2-laagse tiffin is perfect om het eten en de snacks mee te nemen en nog veel meer! Dankzij de zelfvergrendelende bovenkant van de container kun je één of meerdere maaltijden verpakken, waardoor het perfect is voor grote restjes. De containers zijn gemakkelijk schoon te maken, vrijwel onbreekbaar, bestand tegen vlekken en roest en voor altijd herbruikbaar.

Beste Zero Waste Keuken Producten

Vegan wax wraps

Vegan sandwich Bee's Wrap zijn geweldig om je lunch in mee te nemen. Ze zijn zeer makkelijk in gebruik: vouw ze open, leg je boterham erop erin en vouw de wrap weer dicht. Je sluit de hem het koordje dat om de wrap heen gaat en daarna vast wordt gezet door hem om de houten knoop te wikkelen.

Bij de veganistische wraps is de bijenwas vervangen door candelillawas. Dit is een plant afkomstig uit Mexico met vergelijkbare eigenschappen als bijenwas. Een plantaardig, duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor plastic boterhamzakjes, huishoudfolie of aluminiumfolie.

Gemaakt van biologisch katoen met candelillawas, boomhars, sojawas en kokosolie, waardoor de inhoud lang goed blijft en de wrap mooi vormbaar is.

Zero Waste Keuken Producten - Beeswax wraps


Duurzamer willen leven is geen proces van de ene op de andere dag, maar met de bovengenoemde producten zal het niet zo ontmoedigend zijn als het in eerste instantie leek.

En onthoud, als je af en toe faalt op je reis, geef dan niet op. De volgende keer zul je harder je best doen en zal het je lukken!


Meer Duurzame Keuken Producten


Comments


Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Free Ebook?

ebook side bar.png

Free Ebook?

ebook side bar.png
zws banner-1.png

Follow me on Youtube!

bottom of page