top of page

This blogpost may contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you. 

Copy of World Earth Day 2024 Badge (1).png
  • Writer's pictureValinda

Mijn Ervaring met Ethique Conditioner Bar

Updated: Mar 27

In een keuken in Ōtautahi (Christchurch), Aotearoa (Nieuw-Zeeland), begon een stille revolutie vorm te krijgen. Het was 2012 en Brianne West, aangewakkerd door een groeiende ontzetting over de overweldigende stroom plastic afval die de cosmetica-industrie overspoelde, begon aan een moedige missie. Ze realiseerde zich niet dat haar bescheiden experimenten een mondiale beweging zouden ontketenen. Vanuit de bescheiden beslotenheid van haar thuiskeuken, te midden van het vertrouwde gezoem van het dagelijks leven, ging Brianne op zoek naar oplossingen. Door de reis van crowdfunding en de beproevingen van ondernemerschap kwam Ethique naar voren als een lichtend voorbeeld van duurzaamheid en innovatie.

Tegenwoordig is het verhaal van Ethique niets minder dan opmerkelijk. Met een voetafdruk die zich uitstrekt over 22 landen, blijft het merk resoluut in zijn toewijding aan het creëren van producten die niet alleen de consument ten goede komen, maar ook de heiligheid van onze planeet hooghouden. Vanaf de baanbrekende introductie van hun shampoo bars tot hun nieuwste onderneming in geconcentreerde formuleringen, verlegt Ethique voortdurend de grenzen van milieubewuste schoonheid.

Terwijl Ethique zijn tienjarig jubileum herdenkt en trots terugdenkt aan de monumentale prestatie van het redden van 30 miljoen plastic flessen van de stortplaats, is het overduidelijk dat hun verhaal nog lang niet ten einde is. Het is een bewijs van de ontembare geest van de visie van één vrouw om verandering door te voeren, één duurzame maat tegelijk.Over Ethique

Ethique shampoo- en conditioner bars overstijgen louter haarverzorgingsproducten; ze belichamen een transformatieve benadering van verantwoord ondernemen. Geworteld in een diepe eerbied voor onze planeet en haar bewoners, draait de kernmissie van Ethique om het minimaliseren van verspilling, het handhaven van ethische normen en het bevorderen van het welzijn van zowel de natuur als gemeenschappen. De toewijding van Ethique zet een hoge standaard voor milieubewuste schoonheid en komt tot uiting in elk facet van haar werking.

Van het behalen van de B Corp-certificering en de dierproefvrije status tot het uitsluitend gebruiken van veganistische ingrediënten en het gewetensvol vermijden van palmolie: Ethique laat geen enkele duurzaamheidssteen onberoerd. Toch gaat hun toewijding verder dan alleen de formulering: elk aspect, tot aan de verpakking, is zorgvuldig ontworpen om hun onwankelbare ethos te weerspiegelen. Met verpakkingen die plasticvrij, thuiscomposteerbaar en recyclebaar zijn, zorgt Ethique ervoor dat elke stap van hun proces aansluit bij hun waarden.

Wanneer je voor Ethique kiest, koop je niet alleen maar een product; je komt op voor een doel, onderschrijft initiatieven die aansluiten bij uw principes en draagt actief bij aan positieve verandering. Ethiek herdefiniëert niet alleen schoonheid; het zorgt voor een revolutie in de manier waarop we met de wereld en met elkaar omgaan.

Mijn Ervaring met Ethique Conditioner Bar

Certificeringen

Ethique beschikt trots over verschillende officiële certificeringen die haar niet-aflatende toewijding aan duurzaamheid en ethische normen onderstrepen. Tot deze certificeringen behoren:

  • Certified B Corporation : Deze prestigieuze accreditatie is een bewijs van de standvastige toewijding van Ethique aan het handhaven van strenge normen op het gebied van sociale en ecologische prestaties, verantwoordelijkheid en transparantie.

  • Cruelty-Free International: De producten van Ethique hebben de gewaardeerde wreedheidsvrij-certificering behaald, waarmee wordt bevestigd dat ze in geen enkel productiestadium dierproeven ondergaan, wat naadloos aansluit bij Ethique's ethos van compassie en respect voor alle levende wezens.

  • Vegan Society : De producten van Ethique dragen met trots de certificering van de Vegan Society, wat betekent dat ze volledig vrij zijn van dierlijke ingrediënten, wat de geschiktheid garandeert voor personen die een veganistische levensstijl aanhangen.

Mijn Ervaring met Ethique Conditioner Bar

Verpakking

Toen ik mijn Ethique shampoo bar kocht, werd deze verpakt in milieubewuste materialen die ontworpen waren met het oog op duurzaamheid. Elk item werd zorgvuldig ingesloten in zelfcomposteerbare kartonnen dozen, afgesloten met composteerbare tape, waardoor zowel de productbescherming als de minimale impact op het milieu werden gegarandeerd.

Hoewel ik niet online heb besteld en in plaats daarvan een fysieke winkel heb bezocht, benadrukt de website van Ethique hun innovatieve benadering van verpakkingen. Ze gebruiken een slim alternatief voor traditionele noppenfolie - papieren 'bubble wrap' - dat niet alleen voldoende bescherming biedt voor je aankopen, maar na gebruik ook kan worden hergebruikt, gerecycled of gecomposteerd. Hoewel de verzendlabels mogelijk niet dezelfde composteerbare eigenschappen hebben, moedigt Ethique klanten aan om advies in te winnen bij de lokale autoriteiten voor de juiste verwijderings- of recyclingmethoden, zodat elk aspect van de verpakking in lijn is met hun toewijding aan een duurzamere toekomst.


Ethique Conditioner Bar Ervaring

Maak je klaar om op reis te gaan naar weelderige lokken met de conditionerbars van Ethique! Als je de rommelige doucheplanken en plastic flessen in je badkamer beu bent, heeft Ethique de oplossing waar je naar verlangde. Deze compacte, milieuvriendelijke conditioner bar zijn niet alleen goed voor de planeet, maar bieden ook een krachtige impuls als het gaat om het voeden van je haar. Maar geloof ons niet zomaar op ons woord; laten we eens kijken naar een recensie van deze baanbrekende repen en ontdekken waarom ze lovende kritieken krijgen van schoonheidsliefhebbers over de hele wereld.


Ethique Conditioner Bar Ingrediënten

Behentrimoniummethosulfaat (3), brassica-alcohol (3), gehydrogeneerde ricinusolie (2), Cocos nucifera (kokos)olie (2), Theobroma cacao (cacao) zaadboter (2), glycerine (1), stearinezuur (2) , capryl/caprinetriglyceride (2), panthenol (1), Citrus aurantifolia (limoen) olie (5), benzylalcohol (4), dehydroazijnzuur (4), aqua (water), limoneen (5), mica, CI 77288 , CI-77891.


1: Bevochtigingsmiddel

2: Verzachtend

3: Emulgator

4: Conserveermiddel

5: Geur


Eerste indruk

Ik ben dol op de kleur van deze conditionerbar. Het is zo levendig, dat ik er van moet glimlachen. Ik vind het niet leuk dat het veel kleiner is dan de vaste shampoo. Ik ben iemand met lang haar en ik gebruik meestal veel meer conditioner dan shampoo. Dus ik zou waarschijnlijk 2 conditionerbars gebruiken in de tijd dat ik 1 shampoobar gebruik... Maar ik begrijp dat dit niet voor ons allemaal het geval is. De geur is heel subtiel en voor mij geen probleem.

Mijn Ervaring met Ethique Conditioner Bar

Gebruikerservaring


Gebruiksgemak

De Ethique Conditioner bar glijdt heel gemakkelijk door mijn haar, wat in eerste instantie voelde alsof er geen product in mijn haar achterbleef om mijn haar te conditioneren. Een schuim in je handen creëren en dit vervolgens over je haar verspreiden is ook gemakkelijk. Hoewel deze methode langer kan duren vergeleken met het rechtstreeks op je haar aanbrengen.


Prestatie

Ook al voelde het alsof ik nauwelijks product in mijn haar had gedaan, ik was aangenaam verrast door de prestaties van deze conditioner bar. Mijn haar voelde ongelooflijk glad aan tijdens het uitspoelen en het was gemakkelijk doorkambaar. Zelfs als ik met nat haar sliep en wachtte met kammen tot de volgende ochtend.


Gezondheid van het haar

De volgende dag zag mijn haar er prachtig uit. Er was geen kroeshaar (althans niet meer dan normaal) en mijn haar zag er gezond en gevoed uit. Het borstelen ging gemakkelijk en mijn haar bleef er ongeveer 3 dagen geweldig uitzien toen ik het opnieuw moest wassen.


Langetermijn

Ook na een paar weken gebruik bleef mijn haar in goede conditie. Hoewel het wat kroezender werd, kan dit ook aan het slechte weer liggen waar ik woon. Mijn haar bleef glad en gevoed aanvoelen. Het is gemakkelijk doorkambaar en heeft een prachtige glans.

Mijn Ervaring met Ethique Conditioner Bar

Is de Ethique Conditioner-reep goed/zou ik deze aanbevelen?

Ik gebruik de Ethique conditioner bar graag. Het is een van de beste conditioner bars die ik in een lange tijd heb gebruikt en ik zal hem opnieuw kopen als hij op is. Ik zal wel op de kortingen letten, want het was aan de duurdere kant.


Mijn Ervaring met Ethique Shampoo Bar

Kommentare


Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Free Ebook?

ebook side bar.png

Free Ebook?

ebook side bar.png
zws banner-1.png

Follow me on Youtube!

bottom of page