top of page
  • Writer's pictureValinda

Duurzaam Kamperen

Updated: 4 days ago

De zomer staat voor de deur en je kijkt uit naar je vakantie, maar je weet niet hoe je je kampeervakantie zo milieu bewust mogelijk kunt maken. Klinkt dit je bekend? Dan ben je hier aan het juiste adres. Lees hier mijn 10+ tips om je kampeertrip zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.


Het kost misschien wat meer moeite om je kampeertrip milieuvriendelijker te maken, maar onze lieve planeet zal je er zo dankbaar voor zijn.


 
 

Milieuvriendelijke camping

Niet alleen jij zet je in om de wereld een beetje groener te maken, ook veel campings doen hun best. Je moet ze alleen even vinden. Let op de inspanningen van de camping om afval te verminderen en hulpbronnen te sparen, zoals het gebruik van zonne-energie en recyclingprogramma's en de beschikbaarheid van milieuvriendelijke voorzieningen zoals composttoiletten en douches met waterbesparende koppen. Kijk ook eens naar wat ze doen met de omgeving, zoals het behoud van natuurlijke habitats en het beschermen van dieren in het wild.

Zoek naar campings die verantwoorde en duurzame toerismepraktijken promoten, zoals het laat niets achter principe, het verminderen van het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik en het bevorderen van instandhoudingsinspanningen op gemeenschapsniveau. Een milieuvriendelijke kampeerervaring helpt niet alleen het milieu te beschermen, maar biedt ook een uniek en lonend buitenavontuur.