Post | GreenandHappyMom
top of page

This blogpost may contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you. 

Copy of World Earth Day 2024 Badge (1).png
  • Writer's pictureValinda

20+ Duurzame Cadeaus voor Kinderen

Updated: Feb 16

Ga naar


Alle kinderen vinden het leuk om cadeaus te krijgen en ik vind het erg leuk om cadeaus te geven. De glimlach op de gezichtjes als ze iets bijzonders krijgen is gewoon onbetaalbaar. Ik geeft wel de voorkeur aan het geven van een duurzaam cadeau waar ze hopelijk ook nog iets van leren. Hier lees je enkele tips voor duurzame cadeaus voor kinderen.


Geen zin om te lezen? Kijk dan het filmpje (Engelstalig)


Houten speelgoed

Houten speelgoed is veel duurzamer dan de plastic variant. Het is fijner vasthouden en er zitten een stuk minder chemicaliën in. Tegenwoordig is men steeds meer bewust van de voordelen van houten speelgoed en is het steeds beter te vinden. Koop wel speelgoed dat gecertificeerd veilig is. Je wilt geen speelgoed dat net flink behandeld is met chemicaliën tegen schimmel.


Grimms Regenboog

De bekendste en meest veelzijdige creatie van Grimm's: de 12-delige houten regenboog.

Laat je fantasie de vrije loop terwijl je de meest verbazingwekkende creaties bouwt. Van dynamische ballenbanen tot sierlijke huizen, kronkelende wegen en stevige bruggen. Maar ook als omheiningen of als basis voor een spannende schommel.Met de indrukwekkende houten regenboog van Grimm's zijn de mogelijkheden eindeloos! Deze set bestaat uit 12 bogen en stimuleert niet alleen de verbeelding, maar ook de fijne motoriek en ruimtelijk inzicht.

grimms regenboog

Grapat Poppetjes

Ontdek de betoverende Aguamarina Summer set van het Spaanse merk Grapat, een speelse ensemble van houten speelgoed. Deze set omvat 6 charmante Nins® met hoeden, 6 zonder, 3 schattige potjes, 3 glinsterende munten en 3 elegante houten ringen. Met deze ecologische set kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en prachtige scènes creëren. De onderdelen zijn perfect om te sorteren op kleur, vorm of type, en ze helpen spelenderwijs bij het verkennen van de basisprincipes van tellen en rekenen. Het manipuleren van deze kleine vormen draagt bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek van jonge kinderen, waardoor spelen niet alleen leuk, maar ook leerzaam wordt.

grapat

Houten Kralen

Ontketen je creativiteit met deze betoverende houten kralenset en creëer een eindeloze reeks kettingen en armbanden! Met een prachtige variatie aan vlinderbedeltjes en kralen in een rijkdom aan kleuren, vormen en groottes, kun je telkens weer unieke en persoonlijke sieraden samenstellen. Laat je verbeelding de vrije loop en ontwerp jouw eigen stijlvolle accessoires voor elke gelegenheid!

houten kralen


Holziger

Holztiger's handgemaakte houten dieren, vervaardigd uit esdoorn- en beukenhout, zijn ware kunstwerken. Elk stuk is een uniek meesterwerk, met met de hand aangebrachte details en levendige kleuren dankzij het gebruik van verf op waterbasis. De verfijnde afwerking zorgt ervoor dat deze houten speelstukken vrij zijn van knoesten, heerlijk glad en perfect afgerond. Met een assortiment van meer dan 400 verschillende houten speelfiguren, variërend van boerderijdieren tot dino's, is er voor iedere fantasie wel iets te vinden bij Holztiger!

holziger

Houten Theeset

Dit betoverende houten theeservies voegt een vleugje magie toe aan elk theemoment. Speciaal ontworpen voor kleine handen, biedt deze set niet alleen eindeloos speelplezier maar stimuleert het ook de verbeelding en helpt het bij het leren schenken van thee en melk, met een vleugje citroen voor die extra finesse.

houten theeset

Knikkerbaan

Ontdek een spannende ontsnappingsroute uit de spiraalvormige toren van het majestueuze kasteel met behulp van deze opwindende Quadrilla-set, die twee transparante trappen bevat. Terwijl de knikkers in een vloeiende beweging langs de sierlijke rails naar beneden rollen, weerklinkt de betoverende melodie van drie hangende bellen, waardoor de sensatie van de ontsnapping nog intenser wordt.

knikkerbaan

Wobbel

De Wobbel is als een playground in één plank: een balanceboard dat een wereld van avontuur opent voor kinderen. Het is niet zomaar een plank, maar een magisch ding dat zich transformeert tot een wip, schommel, relaxte ligstoel, een platform om op te stappen, een atletisch gymtoestel, en zelfs een brug om te verkennen. Maar bovenal is het een katalysator voor creativiteit, een meester in het prikkelen van lichaamsbewustzijn en een bondgenoot in het vinden van evenwicht, letterlijk én figuurlijk.

wobbel

Knutsel Spullen

Niet alleen meisjes vinden het leuk om te knutselen. Alle kinder van verschillende leeftijden vinden het leuk om dingen te maken van verschilllende materialen om hun creativiteit kwijt te kunnen.


Soja krijtjes

Crayon Rocks, de revolutionaire krijtjes vervaardigd uit Amerikaanse sojabonen, bieden een selectie van prachtige kleuren. Deze natuurlijke kleuren van Crayon Rocks komen sprankelend tot leven op het papier. Door de gelaagde tekenmethode van deze krijtjes ontstaan verbluffende kunstwerken vol levendige energie en diepte. Een unieke eigenschap is dat de kleuren moeiteloos op elkaar kunnen worden aangebracht zonder te vervagen of te mengen.

soja krijtjes


Natuurlijke Verf

Laat je betoveren door deze natuurlijke waterverf, vervaardigd uit een rijke mix van plantenextracten en organische kleurstoffen afkomstig van moeder natuur zelf. Bewaard in prachtige metalen blikken, biedt deze natuurlijke verf een unieke en levendige manier om kunst te creëren terwijl je in harmonie blijft met de natuur.

natuurlijke verf

Gif Vrije Klei

Een luxueus zachte kleisoort, perfect ontworpen voor de tiny hands brigade vanwege zijn soepele, kneedbare karakter. Deze wonderklei is niet alleen een genot om vast te houden, maar ook een kunstwerk in herbruikbaarheid, mixbaarheid en schilderbaarheid. Zijn magische formule? Volledig uitwasbaar, moeiteloos schoon te maken en vrij van enige schadelijke toevoegingen.

gif vrije klei

Eco Stoepkrijt

Stel je voor: het tijdloze plezier van stoepkrijt dat niet alleen de straten opfleurt maar ook de verbeelding van kinderen prikkelt. Dit bijzondere krijt is niet alleen vermakelijk maar ook geruststellend voor ouders, want het is vervaardigd van pure materialen zonder enig spoor van schadelijke stoffen zoals zwavel of zware metalen. Zorgeloos kunnen kinderen zich uitleven in hun creatieve uitspattingen, wetende dat dit stoepkrijt eenvoudig uit kleding te wassen is. Het is de perfecte metgezel voor onbegrensde avonturen op de stoep, waar fantasie en spel samenkomen.

stoepkrijt

Viltstiften

Ontdek de wonderen van kleurverandering met deze magische set stiften! Laat je verbazen wanneer de veranderingsstift over de originele kleur glijdt en deze van tint transformeert. Gebruik het als geheime inkt, onthuld door de streling van de magische viltstift. Een waarlijk betoverende ervaring! Met een robuuste punt die zelfs het ruwe gebruik door kinderen doorstaat zonder te breken, biedt deze set negen levendige kleuren en één stift die kleuren laat dansen en veranderen.

stiften

School Spullen

Elk kindje dat naar school gaat wil dat graag met mooie spullen doen maar de ouders willen graag iets duurzamers. Hier vind je mooie compromien van duurzaam en mooi.


Rugtas

Duik in avonturen met stijl met de Freek Vonk collectie van YLX, waar deze ultracoole rugzak schittert. Vervaardigd uit robuust, duurzaam materiaal, geregenereerd uit PET-flessen en met een waterafstotende afwerking, is deze stoere rugtas een must-have voor jonge ontdekkingsreizigers. Een onmisbare metgezel voor avontuurlijke zielen die hun gear willen meenemen tijdens hun ontdekkingstochten.

rugtas

RVS Drinkfles

Camelbak Eddy+ Kids heeft een geweldige RVS thermosfles met een handig rietje die perfect is voor avontuurlijke kinderen. Deze lekdichte fles is niet alleen gemakkelijk te openen en sluiten, maar biedt ook een inhoud van 350 ml, waardoor het een milieuvriendelijke, duurzame en praktische keuze is. Met zijn vacuüm geïsoleerde dubbele wand houdt deze thermosbeker drankjes lekker lang koel, ideaal voor actieve dagen vol energie.

rvs drinkfles

Herbruikbaar boterham zakje

Waarom zo'n saai plastic zakje meenemen voor je broodje als het mooier en duurzamer kan. Deze herbruikbare boterhamzakjes zien er niet alleen super leuk uit ze besparen ook nog eens een hoop afval. Of je nu brood wilt mee nemen of een snack, het kan allemaal in deze handige zakjes

herbruikbaar boterham zakje

Spellen

Duurzame spellen voor kinderen zijn niet alleen leuk, maar ook leerzaam en milieuvriendelijk. Ze laten kinderen plezier beleven terwijl ze bewust worden van het belang van zorg voor onze planeet.


Balanceer Spel Cactus

Ontdek het evenwichtsspel voor kleintjes vanaf 3 jaar! Bouw de cactus door bladeren in elkaar te steken zonder dat hij omvalt. Het strategische spel kan solo of samen gespeeld worden en is gemaakt van duurzaam rubberhout met milieuvriendelijke verf. Kinderen leren oorzaak en gevolg begrijpen en ontwikkelen hun coördinatie en motoriek.

balanceer spel cactus

Coöperatief Spel Drip Drop

"Drip Drop - Schuilen tegen de regen" is een avontuurlijk spel waar jonge ontdekkers diverse dierenvriendjes door een stormachtig bos begeleiden naar hun boomstamhuisje. Ze kunnen kiezen: strijden tegen elkaar of samenwerken om veilig thuis te komen. Welke weg kies jij om deze vriendjes te helpen schuilen?

spel drip drop

Magisch Spel Güs

In dit betoverende fairtrade familiespel, gemaakt van natuurlijke materialen, gaan Güs en de boswezens op een zoektocht door het bos op zoek naar kostbare edelstenen. Deze stenen bevatten geheime ingrediënten voor helende recepten waarmee planten weer gezond kunnen worden.

familie spel Gus

Competitief Spel Rainy Day

In het spannende spel Rainy Days van Marbushka is de missie duidelijk: vind vier slimme muizen te midden van een binnenhuisavontuur terwijl de regen buiten tegen de ramen klettert. Terwijl de katten op jacht zijn naar plezier, is het vangen van die beweeglijke muizen geen eenvoudige taak. Alsof dat nog niet genoeg is, besluit een nieuwsgierige hond ook mee te spelen, maar zijn enthousiasme brengt een hele nieuwe uitdaging met zich mee. Hij lijkt altijd op de verkeerde plek te zijn, net wanneer je hem het minst verwacht. Laat het spel maar beginnen!

spel rainy day

Coöperatief Spel Mysterious Library

In het intrigerende spel "Mysterious Library" staat de boosaardige Mr. Mean op het punt om de boeken in de bibliotheek te vernietigen. Samenwerkend bundelen spelers hun krachten om de lezende avonturiers te redden en Mr. Mean's gemene plannen te dwarsbomen.

mysterious library


Overige Duurzame Cadeau Ideeen


Eco Bellenblaas

Stel je een bellenblaas voor die niet alleen je kinderen betovert met zijn kleurrijke sprankeling, maar ook de planeet gelukkig maakt. Onze vrolijke bellenblaas is niet alleen veilig voor je kleintjes, maar ook voor het milieu, omdat het vrij is van schadelijke stoffen. Laat je verbeelding de vrije loop terwijl je zorgeloos geniet van het magische bellenblaasplezier!

eco bellenblaas

Play Tray

De PlayTRAY van Inspire my play is dé must-have voor elke groep of praktijk op zoek naar veelzijdig speelplezier. Dit slimme speelblad is niet alleen handig om spullen in op te bergen, maar ook om actief mee te spelen en hele nieuwe werelden te bouwen. Elk onderdeel, van de bak tot de deksel en de handige inzetstukken, heeft een unieke functie die het spel naar een hoger niveau tilt. Vul de PlayTRAY met zand, water, natuurlijke vondsten of andere materialen om te sorteren, en laat de creativiteit de vrije loop voor urenlang vermaak.

play tray

StapelStein

De stapelstenen van Stapelstein nodigen uit tot grenzeloos spel en moedigen ontdekkingen op elk moment aan. De levendige Stapelstein Rainbow Set belichaamt eindeloze mogelijkheden voor onvergetelijk plezier. Deze veelzijdige stenen nodigen je uit om te zitten, bewegen, spelen en balanceren, allemaal gemaakt van grondstofbesparend EPP-materiaal. Met hun gladde randen en weerstand tegen water, speeksel, beten en UV-stralen beloven deze stenen een veilige en langdurige speelervaring.

stapel stein

Speelkasteel van FSC Karton

Verlies jezelf in de magie van dit duurzame kartonnen speelkasteel, waar eindeloos plezier op je wacht. Gemaakt van gerecycled materiaal van oude KarTenten, vertelt het kasteel zijn eigen verhaal met binnenin de subtiele sporen van avonturen verfijnd door de tijd. De buitenkant wacht op jouw creatieve aanraking, een blanco canvas om te beschilderen, te beplakken en te transformeren tot jouw ultieme droomkasteel. Laat je fantasie de vrije loop en geef dit kasteel een unieke ziel.

speel kasteel fsc karton

Belevenis Cadeau Kind

Kinderen vinden het heerlijk om tijd met ons door te brengen, dus waarom zou je er niet het beste van maken door ze een geweldig belevenis cadeau te geven waar ze samen met jou van kunnen genieten. Naast dat het een leuke activiteit is voor zowel jou als je kinderen, zijn er veel voordelen voor belevingscadeaus boven fysieke cadeaus.

Wat zijn de voordelen van belevenis cadeaus

80% van al het speelgoed belandt op de vuilnisbelt als kinderen het ontgroeid zijn. Hoewel veel van dit speelgoed nog steeds goed genoeg is om door andere kinderen te worden gebruikt. Ouders weten vaak niet wat ze met dat speelgoed moeten doen of nemen gewoon niet de moeite om het te doneren. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat een belevenis als waardevoller wordt ervaren in vergelijking met een fysiek geschenk. Daarom is een belevingscadeau een veel betere keuze.


Belevenis Cadeau Ideeën voor Kinderen

Ervaring cadeaus zorgen niet voor rommel

Laten we eerlijk zijn, de meeste kinderen hebben al te veel speelgoed en vaak liggen ze gewoon in huis rommel te zijn. Omdat belevenis cadeaus geen fysieke items zijn, zullen ze je huis niet rommelig maken.


Je bouwt een band op

Als je een kind een belevenis cadeau geeft, doen ze dit vaak niet alleen. Ze gaan met vriendjes of ouders, waardoor het een geweldige belevenis is voor alle betrokkenen. Doordat je samen iets leuks beleeft, creëer je een sterkere band die een leven lang meegaat.


Voorkomt concurrentie of jaloezie

Omdat een belevenis cadeau door meerdere kinderen kan worden deelgenomen, is er minder jaloezie en concurrentie omdat iedereen hetzelfde geschenk heeft gekregen, waardoor het een veel leukere belevenis wordt.


Het duurt langer

Mijn dochter herinnert zich nog de dag dat we haar meenamen naar een pannenkoeken boot. Voor haar was het zo'n speciale gelegenheid, ze zal het nooit vergeten (ook al was ze toen nog maar 4). De herinnering aan een belevenis cadeau duurt veel langer omdat het vaak een veel diepere indruk achterlaat in onze geest.


Hoe vraag je om een belevenis cadeau?

Als je liever geen fysieke geschenken voor jezelf of je kinderen ontvangt, wees daar dan gewoon eerlijk over. Dit voorkomt niet alleen teleurstelling, maar zorgt er ook voor dat jij en je kinderen de cadeaus krijgen die ze willen. Als je (digitale) uitnodigingen verstuurt, kun je gewoon op de uitnodiging zetten dat je graag belevenis cadeau wilt en een paar voorbeelden toevoegen voor wie geen idee heeft wat dit zijn.


kids in a museum

Hoe kan ik een beleving geven in plaats van fysieke cadeaus?

Toen ik de zoon van een vriendin een dag in een klimpark gaf, ontwierp ik een specifieke kaart voor deze activiteit om aan hem te geven terwijl ik (stiekem) het geld voor die activiteit aan mama gaf.

Verjaardagskaarten in het algemeen zijn een geweldige manier om de boodschap van het belevenis cadeau over te brengen. Vermeld indien mogelijk ook de activiteit en de datum voor deze activiteit, zodat ze iets hebben om naar uit te kijken en weten wanneer ze kunnen verwachten te gaan.

100+ Belevenis Cadeaus voor Kinderen


Met dieren

1 Dierentuinbezoek

2 Bezoek aan een dieren opvang

3 Sponsor een dier

4 Bezoek het plaatselijke natuurreservaat

5 Paardrijles

6 Ga naar een kinderboerderij

7 Bezoek het plaatselijke aquarium


Met eten

8 Kook een maaltijd (keuze van het kind)

9 Picknick in een park

10 Koekjes/taart bakken met mama of papa

11 Ga erop uit voor een ijsje

12 High tea (of ander drankje)

13 Chocolade proeverij


Actief

14 Indoor speeltuin bezoek

15 Bezoek een rotsklimpark

16 Bezoek een boomklimpark in de buitenlucht

17 Kaartjes voor een indoor trampolinepark

18 Bezoek aan zwembad/overdekt waterpark

19 Bezoek een indoorskipark

20 Ga schaatsen

21 Ga rolschaatsen

22 Ga wandelen

23 Ga fietsen

24 Bezoek een nationaal park

25 (Achtertuin) kampeertrip

26 Ticket naar een pretpark

27 Tickets voor een waterpark

28 Vrijwilliger bij een plaatselijk evenement

29 Ga naar het strand

30 Een treinrit ergens heen

31 Een boottocht

32 Vechtsportlessen

33 Gymnastieklessen

34 Tennislessen

35 Ga vissen

36 Boek een zomerkamp

37 Surflessen

38 Duiklessen

39 Snorkelen lessen

40 Ga Geocachen

41 Lasergamen

42 Karten

43 Skateboarding lessen

44 Een rondleiding door een Fabriek

45 Bezoek een luchtvaart simulatiecentrum

46 Bouw samen een vogelhuisje

47 Bouw samen een insectenhuisje


Met anderen

48 Date met mama of papa (zonder broers en zussen)

49 Naar de film gaan

50 Minigolf

51 Bezoek een festival

52 Bezoek een goochelshow

53 Nodig vrienden uit voor een logeerpartijtje

54 Filmavond met kinderfilms/snacks naar keuze

55 Bezoek een sportevenement

56 Bezoek een circus (zoals Cirque du Soleil)

57 Bezoek een concert

58 Bezoek een musical

59 Bezoek het theater

60 Bezoek een comedyshow

61 Bezoek een ijsshow (zoals Disney on ice)

62 Escaperoom

63 Bezoek een speelhal

64 Plan een speurtocht door het huis

65 Bouw een boomhut

66 Bouw een fort

67 Een film maken

68 Bowling

69 Karaoke-avond

70 Spelavond (bord- of videospelletjes)

71 Verkleden

72 Fotoshoot (indien verkleed)

73 (Thuis) mani/pedi-sessie

74 Een weekend met opa en oma

75 Overnachting in hotel

76 Bezoek een boerderij

77 Bezoek een kas

78 Bezoek een wijngaard


Kunst

79 Lessen schilderen

80 Naailessen

81 Breilessen

82 Cursus sieraden maken

83 Pottenbak lessen

84 Danslessen

85 Circuslessen

86 Acteerlessen


Educatief

87 Wetenschapslessen

88 Kookles

89 Bakcursus

90 Muzieklessen

91 Zwemlessen

92 Bezoek een museum

93 Plant een tuin

94 Bibliotheek lidmaatschap

95 Taallessen


Diversen

96 Donatie aan een goed doel naar keuze van het kind

97 Kinderen kiezen de maaltijd

98 Kinderen kiezen hun eigen/jouw kleding

99 Cupcake versiercursus

100 Yogalessen

101 Meditatielessen


Ik hoop dat deze lijst met cadeau ideeën je wat inspiratie gegeven hebben voor cadeaus voor je kinderen, nichtjes en neefjes.


Meer Duurzame Cadeau Ideeën

Meer over duurzaam speelgoed

Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Free Ebook?

ebook side bar.png

Free Ebook?

ebook side bar.png
zws banner-1.png

Follow me on Youtube!

bottom of page