• Valinda

Duurzame Cadeaus voor Kinderen

Updated: Mar 4

Alle kinderen vinden het leuk om cadeaus te krijgen en ik vind het erg leuk om cadeaus te geven. De glimlach op de gezichtjes als ze iets bijzonders krijgen is gewoon onbetaalbaar. Ik geeft wel de voorkeur aan het geven van een duurzaam cadeau waar ze hopelijk ook nog iets van leren. Hier lees je enkele tips voor duurzame cadeaus voor kinderen.


Geen zin om te lezen? Kijk dan het filmpje (Engelstalig)


Houten speelgoed

Houten speelgoed is veel duurzamer dan de plastic variant. Het is fijner vasthouden en er zitten een stuk minder chemicaliën in. Tegenwoordig is men steeds meer bewust van de voordelen van houten speelgoed en is het steeds beter te vinden. Koop wel speelgoed dat gecertificeerd veilig is. Je wilt geen speelgoed dat net flink behandeld is met chemicaliën tegen schimmel.


 
 

Kweek je eigen groente

Laat kinderen zien hoe (biologische) groentes ‘gemaakt’ worden. Ze leren hierbij meer over de natuur en hopelijk zullen ze de groentes op hun bord ook meer waarderen.


Krijt en een krijtbord

Kinderen zijn dop op tekenen en creatief bezig zijn. Dit kan een hoop papier kosten. Een krijtbord met krijtjes kan hier een oplossing voor zijn.

 
 

Duurzame broodtrommel

Gaan de kids naar school? Dan is een RVS/bamboo broodtrommel wellicht een leuk idee. Er zijn er tegenwoordig genoeg te vinden met leuke prints voor zowel jongens als meisjes.

Een duurzame drinkfles doet het hier ook leuk bij.


Een oude telefoon

Kinderen zijn dol op op knopjes drukken en een oude telefoon (geen smartphone) is hiervoor prima geschikt. Zorg er wel voor dat zowel de batterij als de simkaart is verwijderd. Als de batterij er nog in zit (zonder simkaart) is er een nummer dat nog wel gebeld kan worden (ik zou deze fout natuurlijk nooit maken…).Duurzame Cadeaus voor Kinderen

Verkleden

Kinderen vinden leuk om zich te verkleden. Bezoek een tweedehands winkel om kleurrijke kleding te vinden waar kinderen zich in kunnen verkleden. Toen ik jonger was verkleedde ik me in de oude trouwjurk van mijn moeder waar ik dol op was.


Coöperatieve bordspelletjes

In plaats van competitieve bord spellen, geef kinderen een spel waarbij ze moeten samenwerken. Dit is niet alleen leuk maar ook erg leerzaam voor iedereen die erbij betrokken is.

 
 

Een ervaring

Als kinderen veel cadeaus krijgen, komt er een punt waarop ze meer cadeaus niet meer waarderen. Ze zijn overgestimuleerd en kunnen niet met al hun nieuwe cadeaus tegelijk spelen. Een ervaring cadeau doen kan een leuke afwisseling zijn van alle gegeven cadeaus. Kleinere kinderen zullen een bezoek aan het zwembad of een sprookjes bos leuk vinden. Oudere kinderen zullen een optreden van hun favoriete artiest of een bezoek aan het klimbos waarderen.

Een andere activiteit die kinderen ontzettend leuk vinden is het maken van cocktails. Nee, we gaan kinderen geen alcohol geven maar ze kunnen ontzetten plezier hebben met het mixen van verschillende fruitsappen en siropen. Je kunt het nog specialer maken door zelf de fruit sappen te maken in de blender en een cocktail shaker te gebruiken.


Ik hoop dat deze lijst met cadeau ideeën je wat inspiratie gegeven hebben voor cadeaus voor je kinderen, nichtjes en neefjes.


Meer Duurzame Cadeau Ideeën

Meer over duurzaam speelgoed

Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Latests Blogposts

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

150 tips side balk comp.png

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Follow me on Youtube!