Duurzame Zonnebrand

De zomer is komt steeds dichter bij, wat betekent dat we hopelijk meer buiten kunnen zijn, maar we moeten niet vergeten onze huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-licht. Zonnebrandcrème met voldoende PSF beschermt niet alleen je huid tegen veroudering, maar het kan ook de kans op huidkanker verkleinen wanneer de huid te vaak wordt blootgesteld aan fel zonlicht. Het is dus belangrijk om onze huid te beschermen, maar we willen de effecten van zonnebrandcrème op het milieu niet negeren. Dus hier is een lijst met zonnefilters die vriendelijk zijn voor koraal riffen, dierproefvrij en zo duurzaam mogelijk zijn.

Opgelet: wees voorzichtig met zelfgemaakte zonnebrandcrème. Zonnebrandcrème moet grondig worden getest om ervoor te zorgen dat je huid inderdaad tegen de zon wordt beschermd. Omdat ik een heel lichte huidskleur heb, moet ik mijn huid beschermen, omdat ik binnen 5 minuten verbrand. Daarom maak ik dit niet zelf en moet je er zelf ook voorzichtig mee zijn.

Raw Elements

Raw Elements heeft zonneschermen in metalen containers wat ik heel erg fijn vind. Ze hebben een stick-versie en een crème-versie in een pot (ik geef de voorkeur aan de laatste). Het is 100% veganistisch en veilig voor de oceanen (geen nanodeeltjes die het zeeleven beïnvloeden). De zonnebrandcrème is gemakkelijk aan te brengen en kan een beetje vettig zijn op het gezicht direct na het aanbrengen (voor mij was dat zo). Ik gebruik hun getinte producten niet (omdat ik in het algemeen niet van getinte producten houd) maar ik vind het wel leuk dat ze ook een kinderassortiment hebben dat geschikt is voor een meer gevoelige huid en waterbestendig is.
Sun Tribe

Sun Tribe is zonnebescherming die net als Raw Elements in een herbruikbare verpakking komt. Deze zonnebrand heeft een hoge bescherm factor and bevat geen chemicaliën waardoor deze vriendelijke is voor oceanen. Ook is de zonnebrand water resistent waardoor eigenlijk niets je meer tegen houd het water in te gaan op een warme dag. Deze mineraal zonnebrand zit in een aluminium bakje gemaakt van gerecycled materialen. Uiteraard is deze zonnebrand niet getest op dieren.

Helaas zijn er in Nederland (nog) niet veel merken zonnebrand te vinden zonder chemicaliën die ook duurzaam verpakt zijn. Hier zijn nog enkele merken zonder rommel maar vaak wel in een plastic verpakking.


Eco Cosmetics

Eco Cosmetics heeft een lijn zonneproducten voor zowel volwassenen als kinderen. Alle ingrediënten zijn van natuurlijke oorsprong (dus een parafine of siliconen) en is uiteraard 100% vegan.


Naif

Eigenlijk alleen gemaakt voor kinderen maar deze zonnebrandcrème met natuurlijke UV-filter vind ik voor mezelf ook fijn. Het laat geen witte waas achter en smeert lekker uit. De tube is gemaakt van rietsuiker.

Green People

Deze zonnebrand is op basis van aloe vera en groene thee. Het is geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid met eczeem of psoriasis. Het bevat geen chemicaliën zoals parabenen of phthalates en ook geen geur of kleur stoffen. Helaas is het niet vegan door het gebruik van duurzaam verkregen bijenwas.

Ik hoop dat deze lijst met zonnebrand merken je helpt bij het maken van een keuze voor een duurzaam alternatieve voor je huidig zonnebrand creme.


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.