Post | GreenandHappyMom
top of page

This blogpost may contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you. 

Copy of World Earth Day 2024 Badge (1).png
  • Writer's pictureValinda

15 onder €15 Duurzame Sinterklaas Cadeaus

Updated: Feb 21

Ga naar

Hoewel ik liever een ervaring cadeau geef aan kinderen, is sinterklaas iets waar en ervaring cadeau eigenlijk niet te doen is. Je wilt een Sinterklaas cadeautje geven dat duurzaam is en ook een beetje betaalbaar. Daarom het ik hier meer dan 15 duurzame sinterklaas cadeau ideeën om je inspiratie te geven voor Sinterklaas.


Duurzame Sinterklaas Cadeaus


Baby


Badeend Sophie de Giraf - €12

Elk kindje kent Sophie de giraf. Met dit badeendje van 100% natuur rubber wordt iedere wasbeurt een feest. Sophie blijft drijven in het water en door het gaatje dat erin zit spuit ze water wanneer je in haar lichaampje knijpt. Het is vrij van plastic, PVC, BPA en weekmakers waardoor je kindje er zorgeloos mee kan spelen.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - sophie de giraf

Bad boot - €15

Dit speelgoed bootje is gemaakt van gerecycled melkflessen. Waterspeelgoed voor in bad, onder de douche, in het zwembad of op het strand, de opties zijn eindeloos. Het materiaal is van gerecycled voedsel veilig plastic van melkflessen en is BPA-vrij en vrij van weekmakers. Veilig en leuk om te spelen voor kinderen.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - boot

Houten rammelaar - €15

Naast rammelen kan deze rammelaar ook rollen wat een leuke toevoeging is als je baby begint te kruipen.

Wat deze rammelaar bijzonder maakt, is dat het hout van Plantoys afkomstig is van rubberhout van rubberbomen die geen latex meer geven. Ideaal voor speelgoed, en nog idealer voor de natuur: er zijn namelijk geen extra bomen voor gekapt! Ook is deze rammelaar BPA-, ftalaten- en formaldehydevrij. Zo kun je kindje er zorgeloos mee laten spelen.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - houten rammelaar

Little Dutch Regenmaker - €15

Deze regenmaker is net iets anders dan een reguliere rammelaar. De balletjes maken niet alleen een zacht geluid, het ziet er ook leuk uit als ze naar beneden vallen. Gemaakt van FSC hout en ligt fijn in de hand van je kleintje.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - houten regenmaker


Speelgoed voor Kindjes onder 5 jaar


Vormen stoof - €15

Deze rollende vormenstoof met 6 vormen is gemaakt van duurzaam rubberhout en afgewerkt met watergedragen beits en vernis. Het spelen met deze houten vormenstoof helpt de hand-oog coördinatie van je kindje te verbeteren.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - houten vormenstoof

Stapel toren - €14

Een stapel toren is onmisbaar in de speelgoed kist van je kindje. Super leuk om je kindje kleuren te leren en om uit te leggen wat 'kleiner' en 'groter' is.

De toren is gemaakt van rubberhout, gekleurd met verf op waterbasis en is volledig vrij van schadelijke stoffen.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - houten stapel toren

Eco Klei - €3

Deze fantasie klei van Weible komt in 6 mooie pastelkleuren. De klei droogt niet uit, waardoor je het kan blijven gebruiken. Het is gemaakt van aardappelzetmeel, bijenwas, microwax (zoals gebruikt in de voedingsindustrie) en voedingskleurstoffen. Dit betekent: geen droge handen, geen chemisch geurtje en geen vieze of vette handen na het kleien.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - eco klei

Eco krijt - €8

Kinderen zijn dol op krijtjes maar helaas zijn deze vaak gemaakt van aardolie. Niet erg milieu vriendelijk en niet heel veilig voor je kindje. Deze krijtjes zijn gemaakt van sojabonen waardoor ze 100% plantaardig zijn. Ze zijn gekleurd met minerale pigmenten waardoor de milieu impact minimaal is.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - eco krijt

Balanceer spel - €13

Leer balanceren met deze bouw cactus. Zet hem in elkaar door zijn bladeren in elkaar te steken. Kun je hem bouwen zonder om te vallen, dan win je het spel. Het strategische spel dat alleen gespeeld kan worden maar is net zo leuk om samen te spelen door om de beurt een deel op de cactus te zetten. Handgemaakt van duurzaam rubberhout en geverfd met verf op waterbasis. Door dit spel te spelen leren kinderen de relatie tussen oorzaak en gevolg beter te begrijpen en helpt het bij de ontwikkeling van hun oog-hand coördinatie en fijne motoriek. Ook verkrijgbaar in een groter versie.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - balanceer catus


Speelgoed voor Kindjes onder 10 jaar


Duurzaam bouwpakket Dino - €9

Bouw je eigen prehistorisch landschap met 4 verschillende dinosaurussen. Deze zero waste speelset nodigt uit tot fantasierijk spelen. De motorische en creatieve vaardigheden van het kind worden optimaal benut met dit bouwpakket. Goed voor urenlang speelplezier en als het kind klaar is, druk je de figuren weer terug in de mal en berg je ze makkelijk op in de handzame doos zodat er keer op keer mee gespeeld kan worden. Het speelpakket is volledig recyclebaar en 100 % biologisch afbreekbaar. De inkt die gebruikt wordt is plantaardig en de lijm op waterbasis. Beide zijn veganistisch en plastic vrij waardoor het een zeer milieu vriendelijk spel is.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - dino bouwpakket


Vliegtuig op zonne-energie - €10

Met dit bouwpakket kunnen kinderen hun eigen vliegtuig bouwen. Als de zonnecel voldoende licht opvangt, gaat de propeller draaien waardoor er geen batterijen nodig. Solexpert heeft vele bouwpakketten voor elke interesse. Maar voor elk geld wanneer de bouwpakketjes in elkaar gezet zijn, gaan de modellen echt werken als de zonnecel is opgeladen.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - vliegtuig zonne-energie

Kinder makeup - €7

Kinderen, meestal meisjes, zijn nieuwsgierig naar makeup. Ze zien mama het gebruiken en willen dit ook doen. Kinder makeup zit vaak vol chemicaliën en onnodige kleurstoffen en conserveermiddelen. Deze makeup is vrij van chemicaliën en hypoallergeen waardoor je kindje er veilig mee kan spelen.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - kinder makeup

Uno - €9

UNO is ontzettend populair maar nu duurzamer omdat deze versie 100% recyclebaar is. Zelf het plastic hoesje is vervangen door papier waardoor het een zeer milieuvriendelijk spel geworden is. Zelfs de inkt op soja-basis die voor deze papieren kaarten wordt gebruikt, zorgt voor sterke, natuurlijke kleuren die onschadelijk en onmiskenbaar zijn.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - uno

Hanabi - €12

Hanabi is een coöperatief kaartspel waarbij de spelers een team van vuurwerkdeskundigen vormen die per ongeluk het poeder, de lonten en de vuurwerkpijlen voor een vuurshow verwisseld hebben. De spelers mogen hun eigen kaarten niet zien en zien dus alleen de kaarten van hun medespelers waardoor het nog best een uitdaging is.

Duurzame Sinterklaas Cadeaus - hanabi


Meer Duurzame Cadeau Ideeën


Meer Duurzame Feestdagen

Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Free Ebook?

ebook side bar.png

Free Ebook?

ebook side bar.png
zws banner-1.png

Follow me on Youtube!

bottom of page