• Valinda

Duurzame Kerstcadeaus onder de €15

Updated: Mar 4

De feestdagen komen er weer aan wat altijd een uitdaging is. Niet alleen het maken van een lekker en ook duurzame maaltijd. Ook het vinden van leuke cadeaus die het milieu niet te erg belasten kan een ontzettende uitdaging zijn. Lees hier 10+ cadeau ideeën onder de €15.


wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes zijn een erg makkelijke en betaalbare eerste stap naar een duurzamer leven. Ik geef deze vaak cadeau aan vriendinnen die een duwtje in de rug nodig hebben voor een duurzamer leven. Ze bestaan in verschillende materialen maar bij deze hoef je niet te kiezen!


Een bamboe bestek setje is handig om altijd in je tas te hebben zodat je wegwerp plastic kunt weigeren als je dit aangeboden krijgt op werk, een feestje of onderweg.


Hetzelfde geldt voor een herbruikbare tas. In mijn tas zit er altijd een voor de onverwachte boodschappen die mee moeten. Deze is van biologisch Fairtrade katoen!

 
 

Een RVS waterfles is nog een essentieel onderdeel van de duurzame levensstijl. Je kunt tegenwoordig op steeds meer plaatsen je waterfles vullen wat ook nog een geld scheelt op de lange termijn. Als jij of je goede vriend liever een warme drank onderweg heeft dan is wellicht een geïsoleerde fles een optie hoewel deze wat prijziger is.


Een vaste shampoo of conditioner is een wat meer gevorderde zero waste optie omdat het wat anders in gebruik is dan de vloeibare versie maar zodra je gewend ben is het, het zeker waard. Er zijn veel mogelijkheden voor vaste shampoo dus er zit er zeker een tussen die past bij jou haar.


Net als vaste shampoo, zijn er ook veel soorten vaste body lotions. Deze zijn vast maar smelten in de hand door lichaamswarmte. Deze zijn vaak gemaakt van cacao boter, mango boter of soms zelfs avocado boter. Sommige zijn zelfs vrij van dierlijke producten wat fijn is voor de veganistische vrienden.


Duurzame Kerstcadeaus onder de €15


herbruikbare komhoes

Heb je een familielid of vriend die houd van koken? Dan is een beeswax wrap of een herbruikbare komhoes wellicht een goed idee. Heb je vrienden of familie met kinderen? Dan zijn RVS rietjes leuk. Deze komen in verschillende kleuren zodat elk kindje zijn eigen kleur kan kiezen.

Heb je vriend of familie lid met groene vingers? Dan zijn biologisch zaden van groente, fruit of misschien zelfs bloemen een leuk idee.

 
 

Een thee zeef is fijn voor de frequente thee drinker. Op deze manier vermijd je microplastics die in theezakjes kunnen zitten. Een French press is geweldig om zero waste koffie te maken. Naast je favoriete zwart drank, kun je er ook zero waste thee mee zetten (wel goed schoonmaken tussendoor!). Fijn voor iemand die zowel graag koffie als thee drinkt.


Ik hoop dat deze lijst met 10+ duurzame cadeaus onder €15 je wat inspiratie geeft voor groene feestdagen.


Meer Duurzame Feestdagen


Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Latests Blogposts

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

150 tips side balk comp.png

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Follow me on Youtube!