• Valinda

Real Nappy Week dag 5 - Alva Baby

Updated: May 31

Het is Real Nappy Week! Dit betekent dat deze gehele week gewijd is aan het vieren en promoten van wasbare luiers om ze meer toegankelijk te maken bij nieuwe ouders. Gedurende de week zal ik elke dag mijn ervaring delen over een ander luiermerk. Vandaag is dat Alva Baby.


Andere merken die deze week zijn beoordeeld, zijn Rumparooz, Popolini, ImseVimse en TotsBots.


Achtergrond informatie

Alva Baby is een Chinees bedrijf dat in 2006 is begonnen. Alva is beloond met prijzen voor uitstekende productkwaliteit en -diensten. Een van de kernwaarden van Alva is om zelfs voor het kleinere budget hoogwaardige wasbare luiers te leveren en toch een goed productkwaliteit te bieden.

 
 

De Producten

Alva produceert verschillende soorten luiers (naast andere babygerelateerde producten). De voorgevormde luier, de pocket en inleggers voor pockets.


Het tweedelig systeem van Alva is niet iets dat ik heb geprobeerd, maar mij is verteld dat ze heel uniek zijn. Ze zijn gemaakt met bamboe, net als TotsBots bamboozle, maar in plaats van de bamboe te mengen met katoen zoals bij TotsBots, mengden ze het met deacon (een vezel gemaakt met een polyestermix) voor supersnelle absorptie.


Ze hebben verschillende rijen drukknopen om de maat aan te passen, zodat je deze luier in 4 verschillende maten kunt maken. Dit ervoor dat de luier met je kindje mee groeit. De extra plooien langs de randen van de benen helpen om explosies binnen de luier te houden.De pocket zijn waar Alva Baby bekend om staat. Ze hebben honderden (ja echt) verschillende prints beschikbaar voor ieders smaak. Mijn man houdt van raketten of lego printjes, terwijl ik de printjes met bloemen mooier vind.


Wasbare Luier ervaring - Alva Baby

Ze hebben zelfs verschillende soorten pockets. Sommige hebben een bamboe-binnenkant, andere hebben zwarte bamboe-houtskool aan de binnenkant en weer andere hebben een suède binnenkant. Alle drie de verschillende materialen zijn gemaakt om vocht weg te voeren van de babyhuid, zodat het inzetstuk eronder het vocht kan opnemen en de babyhuid droog aanvoelt.


Alle pockets hebben ook een dubbele gootjes. Ook dit is om poep explosies zo veel mogelijk binnen de luier te houden. In vergelijking met wegwerpluiers of alles in één wasbare luiers, zijn pockets wat meer werk vanwege het vullen van het pocket in de luier.


Al deze schattige prints maken het extra werk voor mij wel waard en ik zie mijn babymeisje graag in een pocket met een schattige print.

 
 

Ze hebben verschillende maten en soorten inleggers voor hun pockets. De meeste zijn gemaakt van microfiber om zo snel mogelijk vocht op te nemen. Bamboe houtskool is een zwaar behandelde bamboevezel die vocht bij net zo snel opneemt als microvezel. Dus bamboe die ook nog een snel absorbeert.

Ze hebben ook inleggers die volledig van bamboe gemaakt zijn (deze heb ik zelf), als je plastics zoals microfiber zoveel mogelijk wilt vermijden.


Alva Baby is voor overdag een van mijn favoriete pockets. Als je wasbare luiers overweegt, raad ik je aan verschillende systemen en merken aan te schaffen om erachter te komen wat je fijn vindt om mee te werken en wat bij je baby past en een Alva Baby pocket luier zou ik daar zeker bij uitproberen.


Meer Wasbare luiers


Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Latests Blogposts

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

150 tips side balk comp.png

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Follow me on Youtube!