Wobbel bord review

Vandaag wil ik een review geven voor een van de favorieten an mijn kleine meid. Het Wobbel bord. Dit is zo'n simpel stuk hout, maar de diversiteit ervan is onbeperkt. Met een klein beetje fantasie kan de Wobbel jou en je kinderen uren speeltijd bezorgen.


Milieuvriendelijk

Ik wil beginnen met waarom ik (en niet mijn meisje) er zo dol op ben. Het is erg milieuvriendelijk geproduceerd met duurzaam Europees FSC gecertificeerd beukenhout en behandeld met verven en vernissen op waterbasis. Om je vloeren te beschermen kun je kiezen voor een ​​extra laag kurk of eco wolvilt. Beide zijn natuurlijke producten (hoewel de laatste natuurlijk niet vegan is) en de wol is op een natuurlijke manier gekleurd om het gebruik van chemicaliën op speelgoed voor je kinderen te voorkomen. Hoewel kurk duurzamer is dan wolvilt, koos ik er een met vilt omdat deze vriendelijker is voor de portemonnee.

Degelijkheid

Wist je dat de Wobbel tot 200 kg kan dragen? Zodat jij en je kinderen er samen op kunnen spelen. Mijn 18 maanden oude meisje leren balanceren en heen en weer wiebelen door op de holle kant van het bord te staan was erg leuk om samen te doen.
Open eind speelgoed

Het balansbord is speelgoed met een open einde. Dit betekent dat er niet één manier is om ermee te spelen (zoals in bijvoorbeeld een computerspel), maar er zijn meerdere mogelijkheden. Dit brengt enkele voordelen met zich mee.


Creativiteit

Kinderen hebben een eindeloze verbeeldingskracht en de Wobbel is een geweldig stuk speelgoed om daar gebruik van te maken. Mijn meisje gebruikt de bolle kant als een brug voor haar speelgoedauto's, als een glijbaan voor zichzelf of haar poppen of als een opstapje om de bovenkant van de tafel te bereiken (wat ik trouwens ook doe). De holle kant is ook leuk voor speelgoedauto's omdat deze steeds heen en weer blijven gaan, maar het is ook een geweldig bed om haar poppen heen en weer te wiegen en ze leest er soms ook in. Ze heeft het waarschijnlijk op nog veel meer manieren gebruikt, maar dit is alles wat ik tot nu toe heb gezien.


Ontwikkeling

Balanceren op de Wobbel is een geweldige manier om de ontwikkeling van je kinderen te stimuleren. Het klimmen op het bord zal helpen bij het ontwikkelen van motorische vaardigheden en het heen en weer schuiven van een speelgoedauto zal helpen bij de hand-oogcoördinatie van je kids.

Lange termijn

De Wobbel is gemaakt om jaren mee te gaan en naarmate je kinderen ouder worden, zullen ze nieuwe manier ontdekken om het balansbord te gebruiken. Een vriendin van mij heeft een 8-jarige die nog steeds het balansbord gebruikt, waardoor dit een zeer kosteneffectief stuk speelgoed geworden is.


Ook al is een wobbel best prijzig, wees voorzichtig met goedkopere alternatieven. Je wilt geen splinters van de handen van je kinderen verwijderen of verf die loskomt.


Dus je hebt gelezen, ik ben een grote fan van de Wobbel balansbord. Het kost best wat, maar mijn kleine meid speelt er nog steeds dagelijks mee, dus het was de investering zeker waard.  • pinterest
  • insta
  • facebook
  • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

  • pinterest
  • insta
  • facebook
  • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.