Post | GreenandHappyMom
top of page

This blogpost may contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you. 

Copy of World Earth Day 2024 Badge (1).png
  • Writer's pictureValinda

12+ Prachtige Biologische Baby Kleding Merken

Updated: Feb 21

Kiezen voor biologische kleding is belangrijk omdat het minder vraagt van onze aarde en omdat er minder chemicaliën op de katoen plant worden gebruikt waardoor er dus minder in de gemaakte stof achterblijft en mogelijk op onze huid komt. Waar vind je biologische kleding voor babies? Hier vind je een lijstje met meerdere merken biologische baby kleding voor elke smaak en budget.


Waarom Biologische Baby Kleding?

Baby's hebben een hoger verhouding van huid tot lichaamsvolume, waardoor hun huid en lichaam gemakkelijker chemische stoffen opnemen. Bovendien is hun huid 30% dunner dan die van volwassenen. Het is daarom cruciaal om aandacht te besteden aan wat zij op hun huid dragen. Synthetische kleding, die gemaakt is van petroleum, plastic en kunstmatige verfstoffen en vaak behandeld is met vlamvertragers, moet worden vermeden. Natuurlijke vezels, met name biologisch katoen, zijn de beste keuze. Biologisch katoen wordt zonder het gebruik van chemische pesticiden verbouwd, is niet genetisch gemodificeerd en is met natuurlijke stoffen geverfd. Biologisch katoen beschermt niet alleen de gezondheid van je baby, maar vermindert ook de negatieve impact op het milieu. Hoewel biologisch katoen duurder kan zijn, is het het waard voor de gezondheid van je baby en het milieu.


Organic Cotton Baby Clothes Brands

Cosilana

Cosilana is bekend vanwege zijn wollen kleding. Omdat ze bij Cosilana ook weten dat dit wat lastig is met wassen, hebben ze de combinatie gemaakt met biologisch katoen. Hierdoor zijn de producten eenvoudiger te wassen zijn en is de kleding fijn voor de huid van kindjes die niet graag wol dragen. Zowel de katoen als de wol en zijde van de kleding is biologische geproduceerd om de impact op het milieu te verminderen.

Biologische Baby Kleding Merken - Cosilana

Popolini

Popolini is opgericht in 1991 in Oostenrijk, onder het motto van ‘onze kleintjes moeten niet alleen mooie dingen hebben, maar ook goede en gezonde dingen. In het begin richtten ze zich op wasbare luiers maar tegenwoordig is het assortiment een stuk breder met ook biologische baby en kinder kleding. Met bijna de volledige productie in Europa houden ze het transport kort en door gebruik te maken van biologisch katoen richten ze zich op een schone planeet.

Biologische Baby Kleding Merken - Popolini

LÄSSIG

LÄSSIG is een Duits familie bedrijf dat zeer trots is op hun mooie maar ook functionele producten. Ze vinden dat bedrijven verantwoordelijkheid moeten nemen voor de impact van hun producten. Ze maken zich sterk voor duurzaamheid wat terug te zien is in het gehele bedrijf. Zo is er een zeer strenge kwaliteit controle en gebruiken ze zo min mogelijk materialen tijdens productie en innovatieve processen. Ze richten zich op simple producten zonder in te leveren op kwaliteit of de impact op het milieu.

Biologische Baby Kleding Merken - Lassig

Maxomorra

Mazomorra is mijn persoonlijke favoriet in deze lijst omdat het merk zeer kleurrijk is met drukke prints. Het is een merk van Zweedse oorsprong maar de kleding wordt in India geproduceerd. Omdat ze bij Maxomorra weten dat de werkomstandigheden in India vaak te wensen overlaat werken ze samen met de International Labour Organisation die ervoor zorgt dat de mensen in India die voor hen werken dit doen onder goede omstandigheden en een goed loon verdienen zodat ook de werknemers goed voor hun familie kan zorgen. Al hun kleding is gemaakt met GOTS gecertificeerd biologisch katoen wat betekend dat ze niet alleen goed zijn voor hun werknemers maar ook voor het milieu.

Biologische Baby Kleding Merken - Maxomorra

Meyadey

Vind je Maxomorra net iets te druk? Dan is er Meyadey, het kleine zusje van Maxomorra met een stuk zachtere uitstraling en meer pastel tinten maar met dezelfde visie. Ze werken samen met Milkywire, een Zweeds non profit organisatie toegewijd op beter bereikbaar maken van liefdadigheid organisaties. Deze zijn zowel gericht op het beschermen en behouden van bossen als wel het beschermen van wilde dieren wereldwijd.

Biologische Baby Kleding Merken - Meyadey

Loud + Proud

Loud + Proud lijkt op het eerste gezicht erg op Maxomorra. Ze zijn zeer kleurrijk met drukke prints maar dan van Duitse oorsprong. Ze zijn zich bewust van het feit dat broeikas gassen een grote invloed heeft op het opwarmen van de aarde en ze doen alles om dit tot het minimum te reduceren. Ze letten niet alleen op hun electra verbruik en verwarming ook hoe de werknemers naar het werk gaan en worden bedrijfsreizen zo veel mogelijk beperkt.

Biologische Baby Kleding Merken - Loud + Proud

Smafolk

Smafolk is een kleurrijk Deens merk waarbij bijna 100% van de baby collectie gemaakt is van Oeko Tex certificeert katoen. Hiermee wordt gegarandeerd dat de katoen geproduceerd is zonder schadelijke stoffen. Ze brengen 4 keer per jaar een nieuwe collectie uit met nieuwe kleuren en prints zodat je zeker weet dat er iets naar je smaak bij zit.

Biologische Baby Kleding Merken - Smafolk

Noppies

Noppies is een van de bekendere merken die je tegen komt als je op zoek bent naar positie kleding aan het begin van je zwangerschap. Ook voor je baby hebben ze een uitgebreide collectie duurzame kleding. De katoen voor veel van de kleding die ze maken is GOTS gecertificeerd wat betekend dat het voldoet ook aan hoge internationale standaarden op het gebied van productie en milieu. Met GOTS gecertificeerd katoen maak je de beste keuze voor jezelf, je baby en de wereld.

Biologische Baby Kleding Merken - Noppies

Dirkje

Dirkje is een merk van Nederlandse bodem met baby- en kinderkleding verkrijgbaar in de maten 44 (newborn) tot en met 116. De producten zijn te herkennen aan de mooie kwaliteit, stijlvolle prints, rijke details en een aantrekkelijke prijs. Vooral dit laatste is waar de meeste mensen voor kiezen. Gelukkig weten ze bij Dirkje dat nieuwe ouders een groene garderobe steeds belangrijker vindt en is er steeds meer biologisch katoen te vinden in hun collectie.

Biologische Baby Kleding Merken - Dirkje

Prenatal

Prenatal heeft naast ontzettend veel voor moeder en kind ook kleding die gemaakt is van biologische katoen. Naast duurzame productie van katoen maakt Prenatal zich ook hard voor het voorkomen van kinder arbeid. Hiervoor hebben ze het ‘Prénatal Child Labour & Young Worker Policy’ opgesteld. Dit heeft ertoe geleid dat Prenatal nog nooit kinderarbeid in zijn keten heeft gehad. Kortom als je kiest voor kleding van Prenatal weet je zeker dat de kleding voor jou kindje niet is gemaakt door een ander kindje.

Biologische Baby Kleding Merken - Prenatal

Petit bateau

Petit bateau is een Belgisch merk dat een steeds grotere collectie biologische kleding krijgt. Met regelmaat testen ze de genetische samenstelling van hun katoen en wordt er gecheckt op de aanwezigheid van pesticiden in de katoen die voor hen geproduceerd wordt in onafhankelijke laboratoria in Europa. Ze kiezen alleen katoen van de beste kwaliteit, zo weten ze zeker dat de katoen die ze gebruiken ook veilig is om gedragen te worden door jou kindje.

Biologische Baby Kleding Merken - Petit bateau

HEMA

Iedereen kent de HEMA. Zeker nieuwe ouders zijn zeer bekend met de HEMA omdat ze toegankelijk en betaalbaar zijn. Maar wat velen niet weten is dat de HEMA ook biologische kleding heeft voor degenen onder ons met een kleiner budget. Ook heeft de HEMA tegenwoordig veel baby kleding van bamboe. Dit is erg zacht tegen de kwetsbare baby huid. Ook is het een duurzamer keuze dan katoen. De bamboe die voor de babykleding van HEMA wordt gebruikt is voorzien van een FSC-keurmerk voor verantwoord bosbeheer. Zo kleed je je baby niet alleen leuk aan, maar ook meer verantwoord.

Biologische Baby Kleding Merken - hema

Zeeman

Net als de HEMA is Zeeman bij ieder van ons wel bekend. Ook Zeeman weet inmiddels dat we duurzaamheid steeds belangrijker vinden dus passen zij het assortiment hierop aan. Ze bieden steeds meer producten aan gemaakt van duurzaam geproduceerd katoen. Tegenwoordig is 59% van de kleding en textielcollectie gemaakt van duurzaam biologische katoen. Ze kiezen ververijen/wasserijen die gebruik maken van een waterzuiveringssysteem na het verven van de katoen. Al met al doen ze hun best steeds duurzamer producten te maken voor hun klanten.

Biologische Baby Kleding Merken - zeeman

Meer Duurzame Mode

Meer Duurzaam met een Baby

Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Free Ebook?

ebook side bar.png

Free Ebook?

ebook side bar.png
zws banner-1.png

Follow me on Youtube!

bottom of page