Voordelen van Baby Dragen

Als je voor het eerst mama wordt, merk je dat je mama instinct je kindje eigenlijk zo dicht mogelijk bij je wilt hebben. De eerst paar weken na de geboorte gaat dit nog redelijk makkelijk omdat je dan vaak nog hulp hebt van je partner. Zodra hij/zij weer aan het werk gaat merk je ineens dat je eigenlijk 2 handen te kort hebt. Het dragen van je kindje in een doek of drager is dan een uitkomst. Naast dat mama haar handen vrij heeft zijn er nog andere voordelen van het dragen van je kindje.Kindjes die gedragen worden huilen minder. Ze horen constant de hartslag van mama en kunnen mama ruiken waardoor ze rustig worden/blijven. Ook passen kindjes die gedragen worden zich aan naar de hartslag, ademhaling en bewegingen van de ouder. Dit helpt bij de ontwikkeling en functioneren van het zenuwstelsel van je kleintje.

Baby die gedragen worden leren beter en zijn slimmer. Baby’s die gedragen worden voelen zich veilig en zijn rustig. Hierdoor kunnen ze de omgeving beter in zich opnemen als de ouder rond beweegt. Ook zullen ze beter reageren op externe stimuli.


Doordat je kindje rechtop in een doek of drager zit zal hij/zij minder last hebben van de ongemakken van reflux na een voeding.
Het dragen van je kindje heeft niet alleen voordelen voor je kleintje. Ook de ouder profiteert ervan. Het helpt bij het vormen van een band tussen ouder en kind (zeker voor de partner). Dit helpt ook weer bij de neurologische ontwikkeling van je kleintje. Veel huid op huid contact (dit kan in een drager/doek maar hoeft niet) heeft vele emotionele en ontwikkeling voordelen. Huid op huid contact zorgt voor de productie van oxytocine (het liefdes hormoon) waardoor de band met je kleintje steeds hechter wordt.


Dragen in een doek of drager is veel minder zwaar voor je lichaam dan het dragen van je kindje in je armen. In de drager/doek zit het gewicht niet op je armen of schouders maar op de heupen (mits er goed gedragen wordt).

Het dragen van je kindje kan, zeker in het begin, een enorme opgave lijken. YouTube.com/wrapyouinlove Deze filmpjes hebben mij geleerd hoe ik een geweven doek kan knopen. Dit vergt wel enige oefening maar zit daarna als het goed is erg comfortabel. Wil je graag dragen met een doek maar lukt het ook met behulp van bovenstaande filmpjes niet? Boek dan een draagconsult. Er zitten er vele door het gehele land verspreid en willen je graag helpen met het dragen van je kindje. Ik heb dit zelf ook gedaan toen ik wilde leren rug dragen met een doek. Veel draag plezier!


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.