Real Nappy Week dag 4 - TotsBots

Updated: May 15, 2020

Het is Real Nappy Week! Dit betekent dat deze gehele week gewijd is aan het vieren en promoten van wasbare luiers om ze meer toegankelijk te maken bij nieuwe ouders. Gedurende de week zal ik elke dag mijn ervaring delen over een ander luiermerk. Vandaag is dat TotsBots.


Andere merken die deze week zijn beoordeeld, zijn Rumparooz, Popolini, ImseVimse en Alva Baby.

Achtergrond informatie

TotsBots is begonnen aan de keukentafel van Fiona. De vrouw van het man en vrouw-team dat TotsBots heeft opgericht. Het begon allemaal met het maken van wasbare luiers voor de eigen kinderen en voor de kids van familie en vrienden. Het bedrijf groeide al snel doordat de eerste gebruikers razend enthousiast waren. In 2003 maakte TotsBots de eerste luier gemaakt van een van de meest duurzame planten, bamboe. De ‘Bamboozle’ was de allereerste wasbare luier die de Mother and Baby Gold Award won. TotsBots is nog steeds een familiebedrijf gevestigd in Engeland, waar ze met trots hun eigen luiers maken (dus niet gemaakt in China!).

De Producten

TotsBots heeft naast de Bamboozle verschillende soorten wasbare luiers. Ze hebben ook het Peenut-systeem, de Easyfit Star en de Teenyfit Star.


De Bamboozle is een voorgevormde luier die een overbroekje nodig heeft. Het is breder in vergelijking met andere merken, dus in het begin kon ik mijn Bamboozles niet gebruiken (mijn pasgeboren baby was slechts 3 kg). Toen ze ouder werd, na ongeveer 6 maanden, waren de Bamboozles geweldige nachtluiers. Ze absorberen superveel en kunnen gemakkelijk een nacht van 18:30 tot 8:30 uur aan.


Omdat de Bamboozle te groot was voor mijn baby van 6 pond, heb ik de Teenyfit Star de eerste paar maanden gebruikt. Deze zijn geschikt van 5 pond (2,5 kg) tot 12 pond (5,5 kg), dus deze pasten perfect bij mijn kleine baby. Toen ze wat groter werd, heb ik een kleine Zorb inlegger toegevoegd voor extra absorptie.De Easyfit Star is fijn voor overdag. Het is een alles-in-één wasbare luier die slechts een klein beetje hoeft te worden opgevouwen en zeer gemakkelijk te gebruiken is. Het is vergelijkbaar in gebruik met een wegwerpluier, dus het zal geen probleem zijn voor kinderopvang of grootouders.


TotsBots heeft ook het Peenut-systeem. Dit is een alles in 2 systeem of een snap-in one systeem. Het overbroekje heeft de mogelijkheid om inlegger aan vast te maken met drukknoopjes, zodat je een luier kunt maken met de hoeveelheid absorptie die je nodig hebt. Ik gebruik alleen de Peenut-overbroekjes over de voorgevormde luiers die ik gebruik.


Wat ik ook zo leuk vind aan al mijn TotsBots luiers is dat ze de meest schattige prints hebben die je maar kunt bedenken. Nu mijn dochter ouder wordt, wil ze haar eigen luier kiezen en kiest ze vaak de kleurrijkste van TotsBots.


Ik vind het ook fijn dat deze luiers klittenband hebben ipv drukknoopjes op al hun luiers. Ik weet dat dit niet voor iedereen is weggelegd, aangezien sommige slimme baby's deze zelf kunnen openen. Mijn babymeisje doet dit (nog) niet, dus ik kan nog steeds van dit systeem genieten. Het is ook mijn man-to-go-optie. Hij vind het gewoon veel makkelijker in vergelijking met drukknopen.

De bamboozles zijn hier favoriet gedurende de nacht en de gastouder vind het gebruik van de easyfit erg fijn. Als je wasbare luiers overweegt, raad ik je aan verschillende systemen en merken aan te schaffen om erachter te komen wat je fijn vindt om mee te werken en wat bij je baby past en een TotsBots Bamboozle zou ik daar zeker bij uitproberen.


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.