Duurzaam studeren tips

Het is alweer een tijdje geleden dat ik mijn Master opleiding heb afgerond, maar ik kan me de goede tijden van het studenten leven nog goed herinneren. Ik leefde helaas niet zo duurzaam als nu. Terugkijkend had ik sommige dingen wellicht anders kunnen aanpakken. Lees hier mijn tips voor een duurzaam studenten leven.

Schoolspullen

Destijds had ik een laptop, maar ik was van pen en papier. Dit zorgde voor minder afleiding (hallo Facebook) en ik onthoud alles beter als ik het opschrijf in plaats van te typen. Onlangs zag ik een whiteboard-notitieboek dat tijdens mijn studie perfect voor mij zou zijn geweest. Aantekeningen maken tijdens college en ze daarna op mijn computer typen (ja, zo onthoud ik alles het beste). Alles daarna wissen, zodat u het opnieuw kunt gebruiken. Dit zou zo geweldig zijn geweest. Ik koos voor notitieblokken met gerecycled papier en een mooie hervulbare pen waar ik jaren mee heb gedaan.

Snacks

Gewichtstoename in het eerste jaar van je studie is bijna onvermijdelijk. Probeer altijd een gezond tussendoortje mee te nemen, zoals zelf gesneden groenten of fruit. Op deze manier voorkom je niet alleen dat je veel gewicht aankomt, maar bespaart je ook veel geld uit door snack automaten en de kantine te vermijden. Ik moet zeggen dat mijn tas ook bijna altijd een reep pure chocolade zat.

Neem voor uw drinken je eigen herbruikbare waterfles mee. Kies voor een geïsoleerde als je niet je dagelijkse dosis cafeïne kunt.Kleding

Je wilt er op elk feestje leuk uitzien en u wilt niet te vaak hetzelfde dragen. Nou, dat gaat je een paar centen kosten of je kunt een kledingruil organiseren. Mijn vriendinnen en ik organiseerden er om de paar maanden een. Dit is een geweldige manier om wat geld te besparen en aankopen voor nieuwe kleding te vermijden vanwege gewichtsveranderingen (schuldig).

Hier is hoe het werkt; je neemt de kleding die je niet leuk meer vindt of niet meer passen mee. Voor elk kleding stuk ontvang je een coupon. Met deze coupon kun je kledingstukken van anderen 'kopen' zonder geld te wisselen. Vaak vindt niet elk kledingstuk een nieuwe eigenaar. Deze gaan naar een kringloop winkel of het leger des heils.


Ik was lid van een studenten vereniging die veel evenementen organiseerde. Elk van deze evenementen had zijn eigen t-shirts. Ik moet toegeven dat ik er een paar heb gekocht, maar alleen als ik actief heb geholpen bij het opzetten en er een groot succes van heb gemaakt. Het was misschien verstandig om er een paar minder te kopen, maar ik heb al deze shirts gebruikt totdat ze volledig op waren. Ze waren om in te klussen of in te verven.

Wees niet bang om mensen te laten weten dat het je wat kan schelen hoe je de planeet achterlaat. Als je het eenmaal hebt uitgelegd, zullen de meesten je antwoord respecteren en zijn ze nieuwsgieriger dan je zou denken. Wees geduldig en leg uit, je zult ze misschien niet van de ene op de andere dag veranderen, maar als je ze laat nadenken over de keuzes die je hebt gemaakt, denken ze misschien na over de keuzes die ze hebben gemaakt en nog zullen maken.


Ik hoop dat deze tips je studentenleven duurzamer maken en mocht je nog meer tips hebben dan hoor ik dat graag.


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.