Real Nappy Week dag 3 - Popolini

Updated: May 15, 2020

Het is Real Nappy Week! Dit betekent dat deze gehele week gewijd is aan het vieren en promoten van wasbare luiers om ze meer toegankelijk te maken bij nieuwe ouders. Gedurende de week zal ik elke dag mijn ervaring delen over een ander luiermerk. Vandaag is dat Popolini.

Andere merken die deze week zijn beoordeeld, zijn Rumparooz, Totsbots, ImseVimse en Alva Baby.


Achtergrond informatie

Popolini is opgericht in 1991 in Oostenrijk/Hongarije door Sigrid en Gerhard Feyferlik. Ondanks dat vele grote textiel bedrijven in de buurt van Popoline langzaam richting Azie vertrokken zijn zij er trots op dat de productie van hun producten nog steeds plaats vind in Europa. Al hun biologische stoffen zijn GOTS gecertificeerd om al hun materialen zo duurzaam mogelijk te produceren.

De Producten


Popolini heeft veel verschillende soorten luiers; strik luiers, voorgevormde luiers en overbroekjes.


Strik luiers heb ik zelf nooit gebruikt. Het leek mij te veel werk met vouwen en de luier omknopen. Ook las ik verhalen over grote knopen in de was met de lange linten van de luiers.


Wel is het een erg budget vriendelijke optie en kan de luier in meerdere maten gevouwen worden waardoor deze geschikt is van newborn tot zindelijkheid. Ook droogt deze luier erg snel omdat hij volledig uitgevouwen kan worden.


De voorgevormde luiers van popolini zijn net als de bamboozles van totsbots wat breeder tussen de beentjes. Dit betekende dat ik deze luiers de eerste 6 maanden niet kon gebruiken bij mijn kleine meisjes (ze was nog geen 3kg bij de geboorte).


Ook is deze luier wat dikker waardoor deze een nacht van 18:30 tot 8:30 prima doorkomt. De luiers die ik had zijn gemaakt van een mix van katoen en polyester. Deze laatste zorgt ervoor dat de luier vocht snel opneemt een ook dat de luier snel droogt na het wassen. Een luier gemaakt van bamboe (zoals de bamboozle) droogt een stuk langzamer.


De overbroekjes van Popolini (polowrap) zijn perfect over de voorgevormde luiers van Popolini (duh). Doordat ze wat breeder zijn (net als de voorgevormde luiers) passen ze ook gemakkelijk over de voorgevormde luiers van andere merken zoals TotsBots of Littlelamb. De dubbele lekgootjes zorgen ervoor dat poep explosies altijd netjes binnen de luiers blijven en de klittenband sluiting vind ik zelf erg fijn om mee te werken.

De combinatie overbroekje en voorgevormde luier van Popolini zijn hier favoriet gedurende de nacht. Met deze combinatie komt mijn kleine meisje de nacht altijd droog door. Als je wasbare luiers overweegt, raad ik je aan verschillende systemen en merken aan te schaffen om erachter te komen wat je fijn vindt om mee te werken en wat bij je baby past en een Popolini voorgevormde luier zou ik daar zeker bij uitproberen.


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.