Duurzame Moederdag Cadeau Ideeën

Moederdag komt er weer aan en je wilt haar graag iets leuks geven dat ook nog eens iets toevoegt en duurzaam is. Hier vind je een lijstje met duurzame moederdag cadeau ideeën om je wat inspiratie te geven voor wat je dit jaar aan je mama wilt geven.


De meeste mama’s, zo niet alle mama’s, vinden het leuk om dingen te krijgen die met liefde gemaakt zijn. Je zou koekjes voor haar kunnen bakken of snoepjes kunnen maken als ze een beetje een zoetekauw is. Je kan ook een vers brood voor haar bakken als ze niet zo van zoetigheid houd. Of, je kunt voor haar koken voor jullie twee zodat je ook wat alleen tijd hebt met je mama.

Houd je mama van tuinieren? Wat dacht je van zaden voor in haar groente en kruiden tuin? Op deze manier kan ze keer op keer van je cadeau genieten als er weer geoogst kan worden.

Heeft ze geen groene vingers? Wellicht vindt ze een plant of een bos bloemen voor om de woonkamer op te fleuren een leuk idee.


Je kunt je mama ook op weg helpen met duurzame boodschappen door haar herbruikbare groente en fruit zakjes te geven. Een leuke canvas katoenen boodschappen tas gemaakt van fair-trade biologisch katoen helpt haar ook op weg.


Houd ze van koken? Wat vind je van een herbruikbare keukenrol? Hier kun je verschillende leuke prints vinden om ze te laten matchen met de keuken van je mama.


Een herbruikbare kom hoes is ook een fijne keukenhulp om het bewaren van voedsel makkelijker en milieu vriendelijker te maken.


Is ze een koffie drinker? Wat vind je van een nieuwe koffie smaak die ze nog niet heeft geprobeerd. Hetzelfde geld natuurlijk voor losse thee. Er zijn zoveel verschillende mengsels losse thee die een super leuk moederdag cadeau kunnen zijn.Niet alle cadeaus hoeven spullen te zijn. Een nieuwe leuke ervaring kan ook een ontzettend leuk cadeau zijn.

Help mama in het huishouden door haar een paar uur een schoonmaak service te geven. Is dit wat boven budget? Geeft haar wat van jou tijd en help haar waar en wanneer ze hulp nodig heeft.

Gun je mama wat rust? Wat vind je van een dagje sauna? Je zou er een moeder dochter massage bij kunnen boeken om het extra ontspannend te maken.

Een high tea is een super leuk cadeau voor een moeder die een zoetekauw is.

Een wijn proeverij, wellicht gecombineerd met een kaas proeverij, is leuk voor moeder die meer van hartig houden.

Om de kosten nog meer te drukken zou je je moeder ook mee kunnen nemen voor een wandeling in het bos, door een park of over het strand. Gewoon wat tijd met z’n tweeën doorbrengen kunnen moeders ook erg waarderen. Moeders maakt het vaak niet uit hoe duur het cadeau is als ze maar wat tijd met je kan doorbrengen.


Ik hoop dat dit lijstje met duurzame moederdag cadeaus je wat inspiratie heeft gegeven voor een leuk cadeau voor mama dit jaar.


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.