Mijn Favoriete Zero Waste Producten

Dit zijn mijn top 5 favoriete zero waste-producten die niet alleen mijn ecologische voetafdruk hebben verkleind, maar me ook veel geld hebben bespaard.


Menstruatie Cup

Het wisselen naar een menstruatiecup vond ik best spannend. Ik kocht de mijne direct na de geboorte van mijn kleine meid, maar het kostte me een paar maanden om het daadwerkelijk te gaan gebruiken. De geboorte van mijn babymeisje was zwaar voor mijn lichaam, dus ik aarzelde een beetje. Toen ik geen biologische tampons meer had, wist ik dat het tijd was om het eens te proberen en ik moet zeggen dat ik nooit meer iets anders wil. De eerste keer dat ik het gebruikte was een beetje raar en je vraagt ​​je af; ‘Doe ik dit wel goed?’ Maar na een paar keer proberen kreeg ik het onder de knie. Heb je meer motivatie nodig om een ​​menstruatiecup te gaan gebruiken? Kijk dan hier.

Shampoobar

Ik ben dol op de shampoobar die ik momenteel gebruik. Het is van Ethique en hij ruikt heerlijk! Ook al ben ik meestal geen fan van kokos, ik vind het geweldig in deze shampoo. Het komt waarschijnlijk omdat het wordt gemengd met cacaoboter (lekker). Ik gebruikte vroeger een bar van Lush die liet helaas veel residu in mijn haar achter waar ik een jeukende hoofdhuid van kreeg. Deze reep geeft een mooi schuim en gaat maanden mee. Deze Ethique-bar werkt geweldig voor mij, dus voorlopig is dit mijn to-go-merk.


Wasbare keukenrol

Ik gebruikte veel te veel papieren handdoeken in de keuken. Gelukkig vond ik een alternatief. Deze wasbare keukenrol ziet er ontzettend leuk uit in mijn keuken, het bespaart me geld en ik hoef niet meer te sjouwen met die grote pakken keukenrol. Dit is zo'n geweldige toevoeging aan je duurzame keuken en er zijn zoveel schattige prints om uit te kiezen.
Wasbare luiers

Ik ben helemaal weg van mijn wasbare luiers. Ze hebben me veel geld en veel tijd bespaard doordat ik niet hoef te zoeken naar de nieuwste luier aanbiedingen en naar de supermarkt te hoeven gaan. Naast het besparen van geld, heb ik ook voorkomen dat mijn baby in aanraking komt met te veel chemicaliën die aanwezig zijn in wegwerp luiers (het blauwe geleermiddel). Wasbare luiers zien er ook super schattig uit om de billen van je baby en bieden een mooi kussen wanneer kinderen leren lopen. Wilt je meer voordelen van wasbare luiers? Kijk dan hier eens.


Wasbare billendoekjes

Dit is nog een product dat ervoor zorgt dat de billen van mijn baby niet in aanraking komen met veel chemicaliën. Ik gebruikte ze in het begin alleen tijdens het verschonen van luiers, maar nu gebruik ik ze voor alles. Voor handen, gezichten en neuzen maar ook bij knoeien en zelfs in en om het huis. Ze zijn ook geweldig om af te stoffen! Ik heb gewoon wit, maar ik heb er een beetje spijt van omdat er zoveel schattige prints zijn die het schoonmaken nog leuker zouden maken.

Dit zijn mijn 5 favoriete zero waste-producten die niet alleen mijn leven duurzamer hebben gemaakt, ze besparen me ook veel geld. Wat is je favoriete product zonder afval?

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.