Real Nappy Week dag 2 - ImseVimse

Updated: May 15, 2020

Het is Real Nappy Week! Dit betekent dat deze gehele week gewijd is aan het vieren en promoten van wasbare luiers om ze meer toegankelijk te maken bij nieuwe ouders. Gedurende de week zal ik elke dag mijn ervaring delen over een ander luiermerk. Vandaag is dat ImseVimse.


Andere merken die deze week zijn beoordeeld, zijn Rumparooz, Popolini, Alva Baby en TotsBots.


Achtergrond informatie

ImseVimse is een Zweede bedrijf dat is ontstaan in 1988 door Marie Walleberg. Deze toen jonge mama was voor haar dochter met zware luier uitslag op zoek naar iets zachts en effectiefs dat het milieu niet belast. Wasbare luiers loste het probleem op maar hierbij ontstond een ander probleem. Wasbare luiers waren erg lastig te vinden en zodoende besloot ze ImseVimse op te richten. Voor al hun producten ligt de nadruk op gezondheid, milieu en ethische verantwoordelijkheid. Hun producten worden gemaakt in Letland en Turkije en zijn gecertificeerd door Öko-Tex ® Standaard 100, klasse 1 voor diverse babyproducten.

De Producten

ImseVimse heeft meerder types luiers. De all in 1 wasbare luiers, all in 2 wasbare luiers en voorgevormde luiers.


De voorgevormde luier komt in 2 maten; newborn (tot 5kg) en one-size (vanaf 5kg). De meeste voldoende aan de maat one-size. Aangezien mijn kleine meid bij de geboorte erg klein was (nog geen 3kg) moest ik dus een tijdje wachten voordat ik de one-size voorgevormde luiers komt uitproberen.


De voorgevormde luier is ongeveer even breed als de voorgevormde luiers van Little Lamb en smaller dan de voorgevormde luiers van Totsbots. Deze luier kon ik dus toen ze een maand of 3 was al uitproberen (bij 6 maanden kon ik de Bamboozles pas proberen). Ze zijn lekker zacht en gemaakt van biokatoen was erg fijn is voor de babyhuid. Ze zijn iets minder dik dan de voorgevormde luiers van Little Lamb maar dat was voor ons in het eerste jaar geen probleem. Daarna deed ik een extra Zorb inlegger in de luier om lekken te voorkomen. Met deze extra inlegger doen deze luier het ook prima in de nacht.Ook heeft ImseVimse all in 2 luiers of snap in one luiers. Hierbij maak je de inlegger aan het overbroekje vast met een drukknoopje waarna de deze als een gewone luier kunt omdoen. Als er geen ontlasting in de luier zit, kun je met verschonen alleen de inlegger vervangen. Ik heb zelf geen ervaring met dit all in 2 systeem maar ik gebruik de overbroekjes over de voorgevormde luiers van ImseVimse.

De all in 1 komt in 3 maten. Maat M (van 8-11kg) is de maat waar mijn slanke meisje all een tijdje mee doet. De luier heeft 2 inleggers die aan de luier vast zitten (een aan de voorkant en een aan de achterkant). Deze vouw je na het drogen naar binnen en je luier is klaar. Omdat mijn kleine meid veel plast moet ik er wel een extra inlegger (zorb) in doen die het vocht snel opneemt anders heb ik al vrij snel lekkage.

ImseVimse maakt voor ons fijne voorgevormde luiers voor gedurende de dag. Als je wasbare luiers overweegt, raad ik je aan verschillende systemen en merken aan te schaffen om erachter te komen wat je fijn vindt om mee te werken en wat bij je baby past en een voorgevormde luier van ImseVimse zou ik daar zeker bij uitproberen.


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.