Herbruikbare Wattenschijfjes

Herbruikbare wattenschijfjes zijn een erg makkelijke en goedkope manier om je afval productie te verminderen. Zeker als je wilt uit proberen of het beperken van je afval iets voor je is, is dit een eenvoudige optie.


Herbruikbare wattenschijfjes hebben ze het voordeel dat ze een stuk minder makkelijk scheuren en niet pluizen ten op zichten van wegwerp wattenschijfjes. In mijn shop kun je verschillende types wasbare wattenschijfjes vinden. Elk met verschillende eigenschappen en voordelen. Ik zal hieronder een kort overzicht geven van elk. Alle 3 de materialen zijn 7,5 cm in doorsnee waardoor ze groter zijn dan de standaard wegwerp wattenschijfjes. Persoonlijk vind ik dit een erg fijne grote om mee te werken.


De katoenen herbruikbare wattenschijfjes zijn de meest vriendelijk voor je portemonnee. Ook kunnen ze het heetst gewassen worden omdat katoen een erg sterke vezel is (hier kun je er meer over lezen). Hierdoor gaan eventuele vlekken van mascara of foundation het er het makkelijkst uit.

De bamboe wattenschijfjes zijn het zachts van de 3 materialen. Ook zijn deze het dunst waardoor ik ze erg fijn vind voor het verwijderen van oog make-up. Bamboe is een niet erg sterke vezel daarom is deze gecombineerd met 30% biologisch katoen om ze sterker te maken. Toch raad ik aan om deze minder heet te wassen om de levensduur van deze wattenschijfjes te verlengen. Omdat ze zo zacht zijn, zijn mijn bamboe herbruikbare wattenschijfjes zijn het populairst van de 3.Herbruikbare wattenschijfjes gemaakt van hennep is de meest duurzame optie van de 3 (hier lees je daar meer over). Ondanks dat hennep bekend staat om zijn stugge vezel, zijn deze wattenschijfjes erg zacht. Dit komt doordat de hennep is gecombineerd met 45% biologisch katoen. Ook zijn ze opgeruwd waardoor ze fleece achtig zacht aanvoelen. De hennep wasbare wattenschijfjes zijn het dikste van de 3 waardoor ik ze erg fijn vind voor het schoonmaken van mijn gezicht aan het eind van de dag.


Doordat zowel bamboe als hennep niet zo heet gewassen kunnen worden, kunnen hier vlekken in achterblijven. Dit is niet vies maar zijn de pigmenten in make-up die vast gehecht zijn aan de vezels. Na verloop van tijd slijt dit er weer uit. Welke van de 3 je zelf het prettigst vind werken is uiteraard heel persoonlijk daarom verkoop ik ook test pakketjes met 3 schijfjes van elke van de 3 materialen. Zo kan je zelf uit testen wat jij het fijnst vind werken. • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.