• Valinda

Ervaring Cadeau Peuter

Updated: Mar 4

Veel ouders hebben weken of zelfs maanden nodig om een ​​perfect cadeau voor hun kinderen te bedenken. Hoewel je weet dat ze waarschijnlijk al te veel speelgoed hebben, weet je ook hoe blij ze zijn als ze een cadeau krijgen, dus je kunt het gewoon niet laten.

Maar nieuw speelgoed is maar een dag of twee nieuw. Dan kijken ze er niet meer naar om en worden ze helemaal vergeten. Bovendien zorgen ze voor onnodig afval en rommel.

Overweeg dus de volgende keer een ervaring cadeau te doen. In plaats van een nieuw speeltje te kopen, kun je een leuke activiteit voor je hele gezin plannen. Het zal niet alleen fijn voor de hechting met je kindje, maar het kan ook herinneringen creëren die voor altijd bij je zullen blijven. En zelfs als het niet gaat zoals gepland, wed je vast dat je daar over 20 jaar het meest om zult lachen!


Hier zijn enkele suggesties voor een leuk ervaringsgeschenk dat elke peuter zal waarderen.

 
 

Sponsor een dier


Kleuters houden van dieren. Hoewel ze ook blij zijn met een andere knuffel, wees er creatief mee! Er zijn veel manieren waarop je echte dieren kunt helpen. Een daarvan is via je plaatselijke kinderboerderij of dierenasiel. De dierentuinen in de grotere steden bieden mogelijk een sponsorprogramma voor dieren met allerlei extraatjes, zoals het vermelden van je naam op de kaart van het dier of een jaarlijks lidmaatschap voor het gezin. Vervolgens kun je samen het dier bezoeken, kijken hoe het met hem gaat en bespreken hoe jullie hem helpen.

Hoewel dierenasielen niet vaak sponsoren, zouden ze een donatie zeker op prijs stellen. Je kunt namens je kind doneren en op een bijzondere manier vertellen. Wellicht krijg je een persoonlijke brief van het dierenasiel of kun je zelf een sprookje verzinnen over een puppy, die is gered door een aardige kleine jongen. Laat je fantasie de vrije loop!

Als je niet creatief bent, maar toch graag een zinvol cadeau voor je kindje wilt, overweeg dan WWF-adopties. U kunt kiezen uit honderden soorten en het adoptieplan krijgen dat het beste bij je budget past. Sommige adoptiekits worden geleverd met een knuffeldier, maar je kunt er altijd voor kiezen als je dat wilt.


Een fotoshoot


Veel oudere kinderen worden misschien verlegen voordat ze op de foto gaan, maar peuters raken snel opgewonden over kleine dingen. Leg deze zoete tijd vast voordat het voorbij is! In plaats van een nieuwe jurk voor je kleine meid te kopen, help je haar om haar favoriete outfit aan te trekken en de vreugde te vangen die ze krijgt als ze hem draagt. Fotoshoots kunnen ook voor jongens net zo leuk zijn! Vraag hen om hun favoriete speelgoed te laten zien, een video van hen te laten dansen of met hun beste vrienden te spelen.

Een goede kinderfotograaf weet hoe een kind zich op zijn gemak voelt en geniet van het maken van foto's. Maar als je, je geen professionele fotoshoot kunt veroorloven, is dat ook goed. Je kunt het zelf doen of het aan een familievriend vragen. Elke fotoshoot staat garant voor een leuke familiedag met de garantie dat de herinneringen eraan nog vele jaren een glimlach op je gezicht zullen toveren.



ervaring cadeau peuter


Familielidmaatschappen voor attracties


Bedenk hoeveel plezier je kleuter heeft gehad tijdens uw laatste bezoek aan het kindermuseum. Dit hoeft uiteraard niet eenmalig te zijn. Het museum of de dierentuin biedt waarschijnlijk het hele jaar door gezinslidmaatschappen. Het is een geweldige manier om van de bezoeken jullie kleine familietraditie te maken. Als je weet dat je snel weer terugkomt, hoef je je niet te haasten om alles te zien. Bovendien kan een lidmaatschap een aantal bonussen bevatten, zoals gratis parkeren en evenementen voor leden.

Zo'n lidmaatschap kan een prachtig geschenk zijn van een grootouder, tante of oom. Je kunt een dag kiezen en elke maand op bezoek gaan met je geliefde kleinkind, nichtje of neefje met een vervolggesprek op het ijssalon aan de overkant van de weg. Op deze manier kun je je band versterken en ook wat vrije tijd inplannen voor hun ouders. Win-win situatie!

Een kunst avondje


Hoewel het niet over volwassenen kan worden gezegd, houdt elk kind van kunst. Schilderen met vingers, vormpjes maken uit klei - kies waar je kind het meest van houdt. Het kan een gezinsavond zijn wanneer jullie allemaal een kunstwerk maken of een kleine tekening-speel-afspraak met een paar vriendjes. Laat de kinderen het zelf plannen!

Het hoeft ook niet slechts één avond te zijn. Aanmelden voor een Mama en ik les kan een geweldig cadeau zijn voor jou en je kind, waarmee je samen veel leuke herinneringen kunt creëren.


Een schattenjacht

Wie houdt er niet van een goede oude jacht op paaseieren? De kinderen zijn dol op het zoeken naar eieren en elk klein ding dat ze zelf vinden, maakt ze zoveel gelukkiger dan wanneer je het gewoon aan hen zou geven. Dus waarom zou je niet iets soortgelijks doen op een verjaardag of een andere speciale gelegenheid?

Er is geen one-size-fits-all recept voor een leuke speurtocht. Je kunt het in je appartement of op het erf doen, met het hele gezin of gewoon als ouder-kind-activiteit. Hoe dan ook, als je naar een cadeau moet zoeken, wordt het tien keer spannender, zelfs voor volwassenen!


 
 

Hulpjes kit


In de ogen van een kind ziet elke alledaagse huishoudelijke activiteit eruit als een leuk spel voor volwassenen. Dus waarom zou je er geen spel van maken? Elk kind vindt het heerlijk om zich als volwassene te gedragen en het is nooit te vroeg om te leren hoe belangrijk het is om elkaar te helpen, zelfs een klein beetje.


Een schort of een bezemspeelgoed kunnen een geweldige manier zijn om het kind het gevoel te geven dat het in de volwassen wereld is opgenomen. Laat het kind je helpen hun kamer schoon te maken of samen een cake te bakken. Met kleine helpers zullen deze activiteiten ook voor jou veel leuker zijn. De resultaten zijn misschien niet perfect, maar dat is niet het belangrijkste, toch?

Een uitje

Deze is misschien een beetje voor de hand liggend, maar de beste dingen in het leven zijn clichés. En hoewel een treinrit naar een nabijgelegen stad voor een volwassene misschien niet zo opwindend klinkt, is het voor een peuter een echt avontuur!

Natuurlijk is Disneyland geweldig, maar het zijn de kleine dingen waar de kindje het meest van zal houden. Een tas inpakken, snacks maken voor de reis en met de trein gaan - misschien wel voor het eerst! - is wat het kind zich nog lang zal herinneren. Dus maak je geen zorgen over het plannen van elke minuut. Ontspan, heb plezier en improviseer onderweg.


Meer Duurzame Cadeau Ideeën

Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Latests Blogposts

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

150 tips side balk comp.png

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Follow me on Youtube!