Duurzame Huidverzorging

Updated: Feb 19

De verzorging van mijn gezichtshuid is een belangrijk deel van mijn dag. Ik heb een zeer droge, gevoelige huid die erg gevoelig is voor eczeem. Als ik er niet goed voor zorg, is mijn voorhoofd en de huid rond mijn lippen binnen de kortste keren bedekt met eczeem. Vroeger gebruikte ik commerciële merken om me hiermee te helpen, maar naarmate ik duurzamer wilde leven, wilde ik weten of er alternatieven beschikbaar waren. Lees hier hoe ik dit heb opgelost en hoe mijn huidverzorgingsroutine er vandaag uitziet.


Dagcreme

Aangezien ik een zeer gevoelige huid heb die vatbaar is voor eczeem, was ik erg terughoudend om mijn moisturizer, die zijn werk prima deed, te vervangen (ik wilde van de plastic tube af). Maar ik wilde proberen om mijn eigen moisturizer te maken. Ik vond de blog HumbleBeeandMe.com met veel geweldige DIY-cosmetica recepten. Ik merkte dat ze werkte met de actieve ingrediënten in mijn huidige crème (dit was ureum) en begon door haar recepten te bladeren. Ik vond een verzachtende gezichtscrème die ik wilde proberen.


De eerste keer dat ik dit recept probeerde vond ik best spannend. Gelukkig voor mij was mijn huid er helemaal ok mee. Het gaf me de genoeg hydratatie zonder plakkerig aan te voelen. Vanwege deze fijne ervaring ben ik ook begonnen met het maken van andere cosmetica zoals lotions, zeep en zelfs make-up.

Bescherming tegen de zon

Ik gebruik commerciële zonnebrandcrème op mijn gezicht en lichaam op dagen dat dit nodig is. Ik raad het niet aan om zonnebrandcrème zelf te maken, omdat het grondig moet worden getest om je goed te beschermen tegen schade door de zon. Naast zonnebrandcrème draag ik bijna altijd een hoed of pet buiten om mijn gezicht en hoofd te beschermen tegen de zon of om te voorkomen dat mijn haar pluizig wordt in de regen.Make-up

Ik gebruik gedurende de week nauwelijks make-up. Alleen voor feestjes of andere speciale gelegenheden, gebruik ik wat. Onlangs kocht ik Make It Up: The Essential Guide to DIY Makeup and Skin Care door Marie Rayma (de eigenaar van de blog HumbleBeeandMe.com). Dit boek heeft geweldige recepten om mijn eigen make-up te maken. Van vloeibare foundation tot concealer en van oogschaduw tot lipstick. Het heeft veel recepten om je eigen minerale make-up te maken.

Ochtend- en avondroutine


Op dit moment zijn mijn ochtend- en avondroutine hetzelfde. Ik begin met een washandje nat te maken om mijn gezicht nat te maken. Daarna pak ik wat charcoalzeep van Lush (ik probeer weg te blijven van Lush, maar deze zeep doe ik al een eeuwigheid mee) om mijn gezicht te wassen. Ik verwijder de zeep met het natte washandje. Deze zeep is fijn omdat hij mooi reinigt zonder dat mijn huid droog aanvoelt. Vervolgens gebruik ik wat micellair water (ook doe-het-zelf van HumbleBeeandMe.com) op een herbruikbaar wattenschijfje om de laatste sporen van de dag van mijn gezicht te verwijderen. Ik hydrateer mijn gezicht met de eerder genoemde zelfgemaakte verzachtende gezichtscreme. Ik moet nog steeds een mooie nachtcrème maken, maar voor nu is dit mijn huidige routine voor gezichtsverzorging.

Ik hoop dat mijn huidverzorgingsroutine je wat inspiratie geeft om de jouwe duurzamer en zonder afval te maken.


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.