• Valinda

Duurzaam Vliegen

Updated: Mar 4

Het woord duurzaam en vliegen in 1 zin gebruiken lijkt wellicht wat tegenstrijdig aangezien vliegen een van de milieu onvriendelijkste manier van transport is. Helaas kom je er in sommige gevallen niet onderuit als je werk dit van je vraagt of als je familie hebt die ver weg woont. Reizen naar andere landen of zelfs andere continenten is ook een geweldige manier om in contact te komen met andere culturen en jezelf te ontwikkelen. Desondanks moeten we goed nadenken over deze beslissingen om je carbon footprint te beperken. Het feit dat je gaat vliegen wil niet zeggen dat je gelijk al je idealen overboord moet gooien. Het betekent wel dat het wat meer moeite zal kosten om elke keer weer te kiezen voor het meest milieu vriendelijke alternatief. Steeds weer opnieuw. Hier lees je enkele tips om het reizen met het vliegtuig zo milieu vriendelijk mogelijk te maken.

 
 

Weiger

Het vliegen staat er bekend om de vele individueel verpakte producten. Handdoekjes, snacks, alles. Weiger zoveel mogelijk omdat de meeste hiervan makkelijk kunnen worden vervangen door een van onderstaande items.


Waterfles

Zorg ervoor dat de waterfles die je meeneemt leeg is voordat je langs de beveiliging gaat. Ik vertrek van huis met een lege fles zodat ik zeker weet dat ik niet vlak voor dat ik bij de beveiliging ben de hele fles leeg hoef te drinken. Deze vul ik dan zodra ik hier voorbij ben.

Geïsoleerde mok

Een geïsoleerde mok is erg handig voor de warme drankjes in cafes of in het vliegtuig. Je kan de deksel erop doen waardoor deze makkelijk te verplaatsen is en beschermt je ook voor plotselinge turbulentie. Als je het niet erg vind als je water naar koffie smaakt kan deze mok ook als waterfles gebruikt worden.


Doekjes

Of dit nou een servet of zakdoek is maakt niet uit maar neem er enkele mee. Dit voorkomt dat je de individueel verpakte doekjes in het vliegtuig hoeft te gebruiken. Als je een nat doekje wilt kun je deze nat maken met water uit je waterfles.


Duurzaam vliegen


snack zakje

Herbruikbaar snack zakje of bakje

Kijk uit met glas in handbagage aangezien verschillende landen hier verschillende regels voor hebben. Bij een vlucht binnen de EU of binnen de VS kun je eigen snacks mee brengen (maar dubbel check als je dit zeker wilt weten). Je kunt deze snack in een doek wikkelen maar zelf geef ik de voorkeur aan een herbruikbaar snack zakje of een rvs bakje. Deze laatste zijn ook handig op bestemming.


TSA gekeurd zakje

Ik heb de mijne al jaren en doe hier creme en zonnebrand in. Deze heb ik overgedaan van grote containers naar reis formaat plastic tubes. Deze kleine tubes zijn makkelijk her te gebruiken.

 
 

Entertainment

Ik neem altijd mijn ereader mee omdat ik boeken te zwaar vind. Zeker als je alleen met handbagage vliegt. Je zou ook een spel kaarten mee kunnen nemen als je een lange overstap hebt of neem een reis spel mee. Ik heb zelf een reis edition van Carcassonne die in een tasje zit. Dit spel heeft al een heel eind met me mee gereisd (in zowel auto, trein als het vliegtuig).


Deze tips zullen de uitstoot van de vlucht niet verminderen maar ik vind dat elk klein beetje helpt dus als er geen andere optie is dan vliegen, dan helpen deze tips je op weg.


Meer Duurzaam Reizen


Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Latests Blogposts

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

150 tips side balk comp.png

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Follow me on Youtube!