top of page
  • Valinda

Duurzaam onderweg

Updated: Mar 4, 2022

Als je een lange reis voor de boeg hebt, kan dit zorgen voor veel afval door alle stops voor koffie en snacks onderweg, maar dat hoeft niet. Met deze tips en wat planning kan je reis best wel duurzaam zijn als je er maar een beetje moeite voor wilt doen.

Koelbox

Snacks bij een tankstation zijn verleidelijk, maar vaak verpakt in plastic en vol met suiker en andere toevoegingen. Een koelbox is een geweldige manier om je spullen koel te houden (duh), maar houd er rekening mee dat het geen koelkast is. Het meenemen van vers vlees en zuivelproducten is niet aan te raden.

Wat zit er in mijn koelbox, vraag je? Vers fruit zoals appels en sinaasappels (zacht fruit wordt niet aanbevolen als de rit hobbelig kan gaan worden). Verse (biologische) groenten zoals wortels, paprika en kerstomaatjes zitter er ook in. Deze zijn lekker met wat hummus om in te dippen.

Voor de vleeseters onder jullie. Gedroogd vlees doet het onderweg ook goed omdat het lang houdbaar is.

Ik heb een grote zoetekauw, dus er zit ook een reep donkere chocolade in.

 
 

Eten

Snacks zijn geweldig, maar het is geen maaltijd. Zoek onderweg een ‘echt’ restaurant in plaats van fastfood. Fast food staat gelijk aan enorm veel verpakkingen en veel rotzooi. Niet goed voor onze planeet, niet goed voor jou. Zoek dus een restaurant waar je kunt zitten en lekker kunt eten met echte borden.

Is er geen echt restaurant in de buurt? Zoek dan naar een restaurant met zelfbediening en neem je eigen bakjes mee.

Eten dat in papier kan worden gewikkeld, is ook een goede optie als het papier kan worden gecomposteerd.

Neem je eigen stoffen servetten mee om te voorkomen dat je wegwerpservetten gebruikt.Duurzaam onderweg met de auto

Drankjes

Het meenemen van je eigen waterfles is vanzelfsprekend. Als je ook van warme dranken houdt zoals koffie, thee of misschien zelfs warme chocolademelk, kies dan voor een geïsoleerde fles. Deze houden je drankje warm en je verbrandt je handen niet aan de buitenkant van de fles.


Compost

Neem een ​​klein afgesloten bakje mee voor je bio afval zoals het eerder genoemde composteerbare papier, bananenschillen en appelkernen. Neem het mee naar huis zodat je het daar kunt composteren.

 
 

Overnachting

Mijn huid is erg gevoelig, dus als ik ergens blijf, moet ik altijd mijn eigen toiletartikelen meenemen. Als je die van het hotel moet gebruiken (want je bent je eigen vergeten), zorg er dan voor dat je deze meeneemt en volledig gebruikt.

Je kunt de shampoo (het is tenslotte zeep) ook gebruiken om je herbruikbare bakjes en gebruikte katoenen servetten schoon te maken (zelfs kleding als dat nodig is). Zorg ervoor dat je het goed spoelt om de geur uit de shampoo te verwijderen.


Hoewel het, het beste is om de hoeveelheid die je reist te verminderen, is dit niet altijd mogelijk. Misschien heb je een familie die ver weg woont of vereist je baan dat. Hoe dan ook, ik hoop dat deze tips je volgende reis op de weg duurzamer maken.


Meer Duurzaam Reizen


Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Latests Blogposts

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

150 tips side balk comp.png

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Follow me on Youtube!

bottom of page