top of page
  • Writer's pictureValinda

20+ Tips voor een Duurzaam Kantoor

Updated: Oct 5, 2022

Vanwege de huidige Covid-19 pandemie moeten de meesten van ons op dit moment vanuit huis werken. Maar hoe duurzaam is jouw thuiskantoor? Hier heb ik een paar tips om je kantoor in huis zo milieuvriendelijk mogelijk te maken.

Papierloos

Het is vaak niet nodig om alles af ​​te drukken, maar als je zoals als ik bent, wil je graag af en toe wat dingen opschrijven. Ik onthoud alles beter als ik het opschrijf in plaats van te typen. Onlangs zag ik een whiteboard-notitieboek dat perfect voor mij is. Er zijn meerdere formaten beschikbaar, maar een formaat van A5 is precies goed voor mij. Het past gemakkelijk in mijn tas en neemt niet te veel ruimte in beslag op mijn kleine bureau. Er zijn niet te veel pagina's, maar het is perfect voor het maken van aantekeningen en het maken van to do lijstjes. Daarna kunt je alles er weer vanaf wissen, zodat je het opnieuw kunt gebruiken. Dus geen papierafval! Als je echt iets moet printen, kies dan voor gerecycled papier.

 
 

Energiebewust

Als je in je huis nog niet bent omgeschakeld van een traditionele energie leverancier, schakel dan over naar een energieleverancier die hernieuwbare energiebronnen zoals zonne- en windenergie gebruikt.

Zonnepanelen kunnen je kantoor (en huis) nog meer energie neutraal maken. Kleinere energiebesparende aanpassingen die je kunt maken zijn het vervangen van standaard gloeilampen door compacte spaarlampen of led-lampen. Uiteraard is het licht alleen aan als dit daadwerkelijk nodig is.


duurzaam kantoor

Een groen kantoor

Voeg een of enkele planten toe aan je kantoor. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar planten filteren ook de lucht. Planten geven niet alleen zuurstof af, maar ze geven ook waterdamp af, wat een geweldige natuurlijke manier is om je kantoor te koelen. Ja, planten zijn een natuurlijke airconditioning.


Kantoor artikelen

Wist je dat in de Verenigde Staten elke dag vier miljoen pennen worden weggegooid? Kies voor herbruikbare pennen of potloden.

Wist je dat er plantbare potloden zijn? Als je ze eenmaal hebt opgebruikt, kun je ze planten en je eigen kruidentuin laten groeien. Is dat niet geweldig?!

Vermijd klassieke markeerstiften, deze zijn volledig gemaakt van plastic en niet echt nodig. Kies voor (neon) kleurpotloden als je iets wilt markeren.

Ga voor papieren tape als alternatief voor plakband en gebruik een nietloze nietmachine om geen nietjes meer te gebruiken.


 
 

Koffie

Als je nog steeds een cup-systeem gebruikt om individuele kopjes koffie te zetten, is het tijd om een van de verschillende andere opties te overwegen die er zijn om je cafeïne intake te verduurzamen. Hier heb ik geschreven over verschillende duurzame methoden om een ​​kopje koffie zonder afval te maken. Houd je meer van thee? Ook jouw kopje thee heeft een duurzamer alternatief. Bekijk het hier!


Ik hoop dat je deze informatie nuttig vindt en ik hoop dat je deze in de praktijk kunt brengen. Het creëren van een kantoor zonder afval is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je fysieke en mentale gezondheid.


Meer duurzaam kantoor

Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Latests Blogposts

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

150 tips side balk comp.png

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Follow me on Youtube!

bottom of page