Duurzaam Cadeau Baby

Hoera! Er is weer een kleintje geboren. Op een bepaald punt in je leven zul je merken dat de mensen om je heen kindjes gaan krijgen. Misschien doe je hier zelf ook wel aan mee. Met de komst van een kleintje krijg je er vaak ook heel veel afval bij. Wat kun je verse ouder nou geven waar ze toch wat aan hebben maar een minimale impact hebben op het klimaat? Hierbij mijn cadeau tips.


Houten speelgoed

Houten speelgoed is veel duurzamer dan de plastic variant. Het is fijner vasthouden en er zitten een stuk minder chemicaliën in. Tegenwoordig is men steeds meer bewust van de voordelen van houten speelgoed en is het steeds beter te vinden. Koop wel speelgoed dat gecertificeerd veilig is. Je wilt geen speelgoed dat net flink behandeld is met chemicaliën tegen schimmel.

Wasbare billendoekjes

Ik zelf ben groot fan van wasbare billendoekjes. Hier kun je er meer over lezen. Billendoekjes worden bij mij thuis voor alles gebruikt. Naast dat ze natuurlijk voor de billen van de kleine gebruikt worden, worden ze ook gebruikt voor het gezicht. Wij doen Raplay dus dingen als pasta saus zitten soms letter achter de oren of in het haar. Ook worden er doekjes in de keuken gebruikt en doe ik er wel eens mee afstoffen. Kortom, billendoekjes kun je niet genoeg hebben.

Wasbare zwemluier

Ik ben fan van wasbare luiers maar niet iedere mama ziet dat zitten. Een wasbare zwemluier staan ze vaak wel voor open. Net als wegwerp zwemluiers zijn ze in meerder maten te krijgen of zijn ze te verstellen. Daarnaast komen ze in superleuke printjes.

Douch handschoen

Een baby in bad doen is erg leuk. Nog fijner vond ik het om met de kleine te douchen. Een natte baby kan erg glibberig zijn en om wat meer grip te hebben tijdens het douchen gebruikten wij een douche handschoen. Dit is een grote handschoen gemaakt van katoen badstof zodat je de kleine beter kunt vasthouden. Ik vind douchen met de kleine een stuk fijner dan haar in bad doen en er is ook nog eens veel huid op huid contact wat we beide erg fijn vinden.

Draagdoek

De meeste kleintjes zitten het liefst de hele dag tegen mama aan. Om mama haar handen vrij te maken is een draagdoek een optie. Het vergt even wat oefening maar als je het eenmaal door hebt is het erg fijn.

Natuurrubber fopspeen

Babies hebben een grote zuig behoefte. Een fopspeen kan dan een uitkomst zijn. Vele zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Deze zijn gemaakt van natuur rubber. Niet alleen veel duurzamer in productie ook geeft het een veiliger gevoel omdat er een stuk minder chemicaliën aan te pas komen.

Kwijl slabbetje

Kleertjes vind ik altijd erg moeilijk om cadeau te geven omdat smaak erg persoonlijk is. Ook groeit een baby snel en hebben de ouders vaak zelf al het een en ander gekocht en gekregen. Een kwijl slabbetje groeit een kindje een stuk minder snel uit. Ook zijn ze superfijn bij een kleintje dat veel kwijlt als er bijvoorbeeld tandjes doorkomen.

Xxl hydrofiel

Een grote hydrofiel is een uitkomst bij een baby die erg veel terug geeft (een gewone hydrofiel is vaak te klein). Vele zijn van katoen maar er zijn er ook met bamboe. Deze laatste is super zacht en fijn om mee af te drogen of om mee in te bakeren.

Verse ouders een nuttig cadeau geven kan een uitdaging zijn. Ik hoop dat deze lijst je wat inspiratie geeft voor het uitzoeken van een duurzaam cadeau.


 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Do you use

Unpaper Towels?

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

zonnebloem vector.png
 • pinterest
 • insta
 • facebook
 • twitter icon
large gift box 2.jpg
bamboe square.jpg
macarons%20small_edited.jpg

This blog contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you.