Post | GreenandHappyMom
top of page

This blogpost may contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you. 

Copy of World Earth Day 2024 Badge (1).png
  • Writer's pictureValinda

De Beste Duurzame Baby Cadeaus

Updated: Feb 16

Hoera! Er is weer een kleintje geboren. Op een bepaald punt in je leven zul je merken dat de mensen om je heen kindjes gaan krijgen. Misschien doe je hier zelf ook wel aan mee. Met de komst van een kleintje krijg je er vaak ook heel veel afval bij. Wat kun je verse ouder nou geven waar ze toch wat aan hebben maar een minimale impact hebben op het klimaat? Hierbij mijn duurzame baby cadeau tips.


Houten speelgoed

Houten speelgoed is veel duurzamer dan de plastic variant. Het is fijner vasthouden en er zitten een stuk minder chemicaliën in. Tegenwoordig is men steeds meer bewust van de voordelen van houten speelgoed en is het steeds beter te vinden. Koop wel speelgoed dat gecertificeerd veilig is. Je wilt geen speelgoed dat net flink behandeld is met chemicaliën tegen schimmel.


Duurzame Baby Cadeaus - houten speelgoed

Wasbare billendoekjes

Ik zelf ben groot fan van wasbare billendoekjes. Hier kun je er meer over lezen. Billendoekjes worden bij mij thuis voor alles gebruikt. Naast dat ze natuurlijk voor de billen van de kleine gebruikt worden, worden ze ook gebruikt voor het gezicht. Wij doen Rapley (klik hier als je meer wilt weten over Rapley) dus dingen als pasta saus zitten soms letter achter de oren of in het haar. Ook worden er doekjes in de keuken gebruikt en doe ik er wel eens mee afstoffen. Kortom, billendoekjes kun je niet genoeg hebben.

Wasbare billendoekjes

Wasbare zwemluier

Ik ben fan van wasbare luiers maar niet iedere mama ziet dat zitten. Een wasbare zwemluier staan ze vaak wel voor open. Net als wegwerp zwemluiers zijn ze in meerder maten te krijgen of zijn ze te verstellen. Daarnaast komen ze in superleuke printjes.

wasbare zwemluier

Duurzame baby cadeau ideeen

Douch handschoen

Een baby in bad doen is erg leuk. Nog fijner vond ik het om met de kleine te douchen. Een natte baby kan erg glibberig zijn en om wat meer grip te hebben tijdens het douchen gebruikten wij een douche handschoen. Dit is een grote handschoen gemaakt van katoen badstof zodat je de kleine beter kunt vasthouden. Ik vind douchen met de kleine een stuk fijner dan haar in bad doen en er is ook nog eens veel huid op huid contact wat we beide erg fijn vinden.

Duurzame Baby Cadeaus - douch handschoen


Natuurrubber Badspeelgoed

Vele kindje kennen Sophie de giraf. Er is ook een uitvoering voor in bad. Met deze Sophie wordt iedere wasbeurt een feest. Sophie blijft drijven en door het gaatje dat erin zit spuit ze water wanneer je in haar lichaam knijpt.

Duurzame Baby Cadeaus - natuurrubber badspeelgoed

Draagdoek

De meeste kleintjes zitten het liefst de hele dag tegen mama aan. Om mama haar handen vrij te maken is een draagdoek een optie. Het vergt even wat oefening maar als je het eenmaal door hebt is het erg fijn. Lees hier alles over de voordelen van het dragen van je kindje.

Duurzame Baby Cadeaus - draagdoek

Baby Drager

Wil je wel graag dragen maar vind je een doek zowel gedoe? Ga dan voor een draagzak. Dit is net zo comfortabel als een doek maar een stuk sneller in omdoen. Fijn voor alle drukke mama's met meerdere kindjes. Kies een ergonomische drager om het voor zowel je kindje als jezelf zo comfortabel mogelijk te maken.

Duurzame Baby Cadeaus - draagzak

Natuurrubber fopspeen

Babies hebben een grote zuig behoefte. Een fopspeen kan dan een uitkomst zijn. Vele zijn gemaakt van synthetisch materiaal. Deze zijn gemaakt van natuur rubber. Niet alleen veel duurzamer in productie ook geeft het een veiliger gevoel omdat er een stuk minder chemicaliën aan te pas komen.

Duurzame Baby Cadeaus - natuurrubber speen

Siliconen baby bord

Is het kleintje klaar voor de eerste hapjes dan is dit siliconen bord een perfect hulpmiddel. De zuignap zorgt ervoor dat het bordje vast zit op tafel zodat het bordje niet in de rondte gegooid kan worden.

Duurzame Baby Cadeaus - siliconen bord

Biologisch Kwijl slabbetje

Kleertjes vind ik altijd erg moeilijk om cadeau te geven omdat smaak erg persoonlijk is. Ook groeit een baby snel en hebben de ouders vaak zelf al het een en ander gekocht en gekregen. Een kwijl slabbetje groeit een kindje een stuk minder snel uit. Ook zijn ze superfijn bij een kleintje dat veel kwijlt als er bijvoorbeeld tandjes doorkomen.


Duurzame Baby Cadeaus - biologisch kwijl slabbetje

Xxl Biologisch Hydrofiel

Een grote hydrofiel is een uitkomst bij een baby die erg veel terug geeft (een gewone hydrofiel is vaak te klein). Vele zijn van (biologisch) katoen maar er zijn er ook met bamboe. Deze laatste is super zacht en fijn om mee af te drogen of om mee in te bakeren.

Duurzame Baby Cadeaus - biologisch hydrofiel

Biologische Rammelaar

Een zachte rammelaar is fijn als de baby begint met grijpen naar dingen. Deze is gemaakt van biologisch katoen en is dus ook veilig om op te kauwen als er tandjes doorkomen.

Duurzame Baby Cadeaus - biologische rammelaar

Verse ouders een nuttig cadeau geven kan een uitdaging zijn. Ik hoop dat deze lijst je wat inspiratie geeft voor het uitzoeken van een duurzaam baby cadeau.


Meer Duurzame Cadeau Ideeën

Meer over Duurzaam met een Baby


Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Free Ebook?

ebook side bar.png

Free Ebook?

ebook side bar.png
zws banner-1.png

Follow me on Youtube!

bottom of page