top of page
  • Valinda

Bidet of Toiletpapier

Updated: Mar 4, 2022

Wist je dat de gemiddelde persoon in een jaar tijd ongeveer 141 rollen wc-papier verbruikt? Het wordt dus tijd om op zoek te gaan naar een duurzamere optie. Wanneer mensen ‘groener’ willen leven, komt het gebruik van bidet versus toiletpapier vaak voor. De keuze die je maakt, heeft betrekking op een intiem aspect van je leven. Kies degene die gezonder is voor jou, je gezin en voor het milieu. Wassen met bidets of vegen met toiletpapier? Waarom zou de manier van verwijderen van vegen een milieuprobleem moeten zijn? Welke invloed heeft het op je gezondheid? Lees verder voordat je deze vragen beantwoordt.


Hoe beïnvloed toilet papier het milieu negatief?

Bomen zijn een belangrijke grondstof bij het maken van toiletpapier. Fabrikanten vermijden het gebruik van gerecycled materiaal omdat het eindproduct ruwer aanvoelt, terwijl consumenten de voorkeur hebben voor toiletpapier dat zacht aanvoelt. Deze zachtheid wordt helaas bereikt door nieuwe vezels te gebruiken. Het gebruik van nieuwe vezels is schadelijk voor het milieu omdat fabrikanten bomen kappen. Ontbossing vernietigt de leefgebieden van wilde dieren en vereist veel water.


Maagdelijke vezels zijn niet in een ander product gebruikt. Het gebruik van dergelijke vezels bij het maken van toiletpapier genereert een hoog koolstofgehalte. Hoge koolstof in de lucht kan extreme weersomstandigheden veroorzaken, zoals extreem hoge of lage temperaturen, orkanen of extreme regen of sneeuw.


Houtverwerkers zetten boomstammen om in houtsnippers. Energie-intensieve chemische processen helpen om houtvezels te scheiden. Chloor fungeert als bleekmiddel om de pulp wit te maken voordat toiletpapier wordt gemaakt. De toxine-bijproducten van chloor omvatten dioxines. Dioxines komen terecht in waterlichamen wanneer een industrie zijn afval vrijgeeft.


Naast chemisch afval lozen industrieën organisch afval in het milieu. Zelfs als hun afval wordt behandeld, bevat het hoge sporen van agressieve chemicaliën. Zo'n omgeving kan het ecosysteem schaden.


Treehugger.com website schrijver Lloyd Alter zegt dat het maken van een enkele rol toiletpapier 1,3 kilowatt / uur (KWh) elektriciteit, ongeveer 800 gram hout en 140 liter water vereist. Het proces kan de watervoorraden onder druk zetten in een gebied waar dit schaars is.


Investeerders bouwen de industrieën op een behoorlijke afstand van de belangrijkste bevolkingscentra. Fabrikanten gebruiken dus veel gas om hun producten naar de consument te transporteren.

 
 

Koop een bidet om toiletpapier te vervangen

Als je geïnteresseerd bent in discussies over bidet versus toiletpapier, heb je een reden om te stoppen met het gebruik van toiletpapier. Een bidet reinigt je huid door middel van een waterstraal. Een bidet kan ook een kraanopstelling hebben. Je kunt een doekje gebruiken om de billen schoon te maken als je apparaat geen jet-systeem heeft.


Nadat je de billen met water hebt gewassen, kun je droog deppen met een andere schoon doekje of handdoek. Sommige bidets hebben een ingebouwde droger. In tegenstelling tot toiletpapier is een bidet milieuvriendelijk en je kunt er minder gezondheidsproblemen krijgen, zoals jeuk en huidirritaties.


Waarom zijn bidets milieuvriendelijk?

Een bidet is een belangrijke "groene technologie" omdat het helpt om bomen te redden. Een bidet heeft niet veel bomen nodig voor de productie. De producenten van toiletpapier vernietigen dagelijks meer dan 27.000 bomen. Je kunt je bijdrage hierin verminderen door te investeren in een bidet.

De toiletpapier-industrie gebruikt gevaarlijke chemicaliën zoals chloor. Het fabricageproces is ook elektriciteitsintensief. Naast het uitgebreide proces is toiletpapier een essentieel verbruiksartikel. Het moet het hele jaar door worden geproduceerd. Terwijl een bidet slecht kraan water nodig heeft om je schoon te maken.


Bidets gebruiken een stuk minder water dan de hoeveelheid die nodig is voor het maken van toiletpapier. Terwijl je 140 liter water nodig hebt om een ​​wc-papierrol te maken, heeft je bidet een halve liter water nodig. Leer hier meer water bespaar tips.


In tegenstelling tot papierfabrikanten geven bidets geen afval af in het milieu.Waarom is een bidet gezonder voor jou?

Toiletpapier kan jeuk geven door giftige chemicaliën zoals chloor. Wanneer je met toiletpapier veegt, kan dit wat vuil achterlaten. Dit vuil irriteert de huid en het blijft jeuken. Dit is waar bidets een optie zijn, omdat deze slechts alleen water verbruikt. Je hoeft je geen zorgen over allergenen of giftige chemicaliën.


Poep bevat veel bacteriën en ziektekiemen. Voorkom dat deze rond je geslachtsdelen achter blijven. Door bidets te gebruiken, voelen mensen zich fris, zelfverzekerd en schoon. Een bidet verwijdert bijna alle geur en spoelt de ontlasting resten weg. Deze resten kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken of verergeren als ze niet onmiddellijk worden afgewassen.


Artsen raden een bidet aan voor therapeutische doeleinden. Als je een operatie hebt ondergaan rond dit gebied, is het handig om een bidet te gebruiken. Als je net bevallen bent, kun je kruiden aan je bidetwater toevoegen om genezing te bevorderen. Als je aan aambeien lijdt, biedt een bidet comfort aan het gezwollen weefsels. Zorg ervoor dat het water op de gewenste druk en temperatuur stroomt voor optimaal gebruik.

 
 

Tot slot

Bidets zijn een uitstekende keuze om energie, water en chemicaliën te besparen die worden gebruikt om toiletpapier te maken. Bidets spelen ook een rol bij het voorkomen van gezondheidsproblemen die verband houden met toiletpapier. Het is een verstandig idee om meer mensen te betrekken bij discussies over bidet versus toiletpapier. Meer huizen moeten hun toiletgewoonten veranderen en bidets krijgen. Op deze manier kunnen papierfabrikanten minder toiletpapier gaan produceren. Deze stap kan vervuiling minimaliseren en hulpbronnen sparen.


Meer Duurzame Badkamer

Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Latests Blogposts

Do you need 150+ Tips to start your

Zero Waste Journey?

150 tips side balk comp.png

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Free shampoo bar recipe - eco friendly bathroom

Join 5000 Green Bees who never miss weekly videos & eco-tips.

Follow me on Youtube!

bottom of page