top of page

This blogpost may contains affiliate links, meaning I may receive a small commission for purchases made through these links at no extra costs to you. 

Copy of World Earth Day 2024 Badge (1).png
  • Writer's pictureValinda

Welk Duurzaam Rietje past bij jou? 8 Beste alternatieven voor wegwerp rietjes.

Updated: Feb 20

Plastic rietjes zijn al tientallen jaren bij ons en we hebben meer dan één foto gezien van zeedieren die die rietjes in de verschillende delen van hun lichaam hebben geplakt. Helaas blijkt uit sommige onderzoeken dat er elke dag meer dan een miljard rietjes worden gebruikt en weggegooid. Stel je voor wat voor schade dit doet aan het dierenleven en het milieu in het algemeen.

Om dit te voorkomen, bieden de fabrikanten ons fantastische alternatieven voor plastic rietjes, die vele malen kunnen worden gebruikt, sommige zelfs bijna voor altijd. Lees verder om meer te weten te komen.

Met deze composteerbare papieren rietjes maak je de overstap van plastic rietjes voor eenmalig gebruik. Ze zijn gemaakt van 100% FSC®-gecertificeerd papier uit verantwoord beheerde bossen en zijn commercieel composteerbaar en zullen binnen ongeveer zes maanden afbreken. Deze milieuvriendelijke rietjes zijn perfect voor koude dranken en zijn duurzaam, BPA-vrij, niet giftig, glutenvrij, veganistisch en veilig voor maïsallergie.

Duurzaam Rietje - alternatieven voor wegwerp rietjes

Dit rietje is een handig, duurzaam alternatief voor plastic rietjes voor eenmalig gebruik, dankzij roestvrij staal en siliconen van voedingskwaliteit, geen verspillend plastic. Dankzij het gepatenteerde, zelf-assemblerende opvouwbare ontwerp kan je het rietje gemakkelijk in zijn gerecyclede hoesje opbergen. Het wordt ook geleverd met een innovatieve telescopische reinigingsborstel van roestvrij staal voor wanneer het tijd is om het rietje schoon te maken. Het rietje is ook vaatwasmachinebestendig. Bovendien is het etui voorzien van een sleutelhangerclip, zodat je je nooit zorgen hoeft te maken dat je je rietje vergeet.

Testen tonen aan dat de dit rietje kan worden gebruikt voor ongeveer 12.000 cycli - dat is ongeveer 2 keer per dag gedurende 16 jaar!

Duurzaam Rietje - alternatieven voor wegwerp rietjes


Ga voor duurzaam met Biologische Bamboe Rietjes, ambachtelijk gemaakt van hele bamboestengels. Als een leuk en milieuvriendelijk alternatief voor plastic rietjes, kunnen deze natuurlijke en herbruikbare rietjes jarenlang meegaan als ze goed worden onderhouden. Aan het einde van hun levensduur kunnen ze worden gecomposteerd om het afval op de stortplaats verder te verminderen. Schoonmaken is eenvoudig: afspoelen met warm water en zeep, of reinigen met een rietje reinigingsborstel. Bovendien worden de rietjes verzonden in verpakkingen die gemaakt zijn van gerecycled materiaal en is de verpakking recyclebaar.

Duurzaam Rietje - alternatieven voor wegwerp rietjes

Ti-Straw is een puur titanium rietje in 3 afwerkingen met een handige bamboe behuizing (titanium afwerking, gradiënt afwerking, kosmische afwerking).

Pure Titanium biedt antibacteriële en hypoallergene eigenschappen: wanneer je Ti-Straws worden blootgesteld aan de omgeving, regareerd een microscopische laag titanium-atomen met zuurstof om een ​​nano-coating van titaniumdioxide te creëren. Titaniumdioxide coatings remmen de groei van bacteriën aanzienlijk. Vergeleken met andere metalen zoals roestvrij staal blijft er een significante vermindering van resterende bacteriën op het oppervlak. De Ti-Straw is ontworpen om plastic afval te verminderen en gaat voor altijd mee! Daarnaast is er gekozen voor een titanium body en bamboe houder om het gebruik van plastic te elimineren!

Duurzaam Rietje - alternatieven voor wegwerp rietjes


Duurzaam Rietje - alternatieven voor wegwerp rietjes


Gepersonaliseerde smoothie of milkshake roestvrij staal, metaal, milieuvriendelijk rietje, met gratis gravering, is een uitstekend idee voor een cadeau voor een speciale gelegenheid. Verkrijgbaar in rosé goud/koper, zilver en regenboog opties.

Door de manier waarop de rietjes worden gekleurd, zijn er lichte kleurvarianten mogelijk in de verschillende batches. Dit is echter nog steeds 100% voedselveilig en vaatwasmachinebestendig. Bovendien kan door het fabricageproces voor het kleuren van de rietjes de kleur vervagen bij langdurig gebruik in de vaatwasser of bij langdurige blootstelling aan koolzuurhoudende dranken. Spoel het rietje daarom altijd even snel na gebruik om de kleuren levendig te houden.

Duurzaam Rietje - alternatieven voor wegwerp rietjes

Gedecoreerde glazen rietjes zijn ideaal voor korte bekers/ballonglazen met een decoratief cluster van gekleurde stippen.

De rietjes zijn gemaakt van duurzaam borosilicaatglas, hetzelfde glas dat in kookgerei wordt gebruikt. De rietjes zijn vaatwasser- en magnetronbestendig en bestand tegen temperatuurwisselingen, waardoor ze geschikt zijn voor warme of koude dranken.

De rietjes zijn verkrijgbaar in vele kleuren (reactief paars, reactief blauw, rood, citroen, slyme, blauw slyme, roze slyme, zeeslyme, kobalt, groen, oranje, lila, zwart, wit, grijs, donker kobalt, UV-reactief roze, UV-reactief blauw en UV-reactief groen) zodat je het rietje naar wens kunt kiezen.

Om een ​​gladde afwerking te garanderen, worden beide uiteinden van het rietje in de vlam gepolijst. Bovendien worden de rietjes gegloeid in een digitaal gestuurde oven om maximale duurzaamheid te garanderen. Borosilicaatglas is inert, dus er zullen geen chemicaliën in uw drank terechtkomen, in tegenstelling tot sommige andere materialen die voor rietjes worden gebruikt.

Het is vermeldenswaard dat, hoewel borosilicaatglas harder is dan gewoon glas, het nog steeds glas is, en enige voorzichtigheid moet worden betracht bij het gebruik ervan, ook niet aanbevolen voor kinderen.

Bovendien moet je je glazen rietjes altijd voor elk gebruik inspecteren. Stop met het gebruik ervan als er tekenen zijn van afbrokkelen of barsten. De rietjes zijn heel gemakkelijk schoon te maken; afspoelen met schoon, warm water. Geen borstel nodig. Borosilicaatglas is vaatwasmachinebestendig.

Met de juiste zorg en opslag kunnen deze rietjes een leven lang meegaan.

Duurzaam Rietje - alternatieven voor wegwerp rietjes

Deze Tarwe Rietjes zijn duurzaam gemaakt van teruggewonnen graanoogstmateriaal met behulp van een eenvoudig "cut, wash & bake" sterilisatieproces. Dit verandert overgebleven tarwestengels in rietjes voor eenmalig gebruik, zonder afval.

Er zijn geen extra middelen nodig om dit product te produceren of te composteren, terwijl een minimum aan stroomopwaarts en stroomafwaarts afval wordt gegarandeerd.

Ze zijn perfect voor degenen die niet van herbruikbare rietjes houden die regelmatig moeten worden schoongemaakt of de wegwerppapier alternatieven die binnen enkele seconden zacht en drassig worden. Cocktail Wheat Straw is sterk genoeg om de hele dag voor meerdere drankjes te gebruiken, en is duurzaam gemaakt om daarna weggegooid te worden, net als traditionele plastic rietjes.

Maar in plaats van eeuwen te duren om te ontbinden, kunnen deze rietjes in slechts een paar maanden van de grond naar je drankje gaan en veilig terug naar de grond.

Zeg dus vaarwel tegen wegwerprietjes voor eenmalig gebruik en zeg hallo tegen wegwerprietjes voor eenmalig gebruik! Je kunt ze gebruiken voor zowel warme als koude dranken, en ze zijn composteerbaar voor thuis - commerciële compostering is niet vereist.

Duurzaam Rietje - alternatieven voor wegwerp rietjes

Dit plasticvrije rietje van roestvrij staal en siliconen is een oplossing voor plastic wegwerprietjes en past goed bij ons assortiment herbruikbare bekers! Dus of je nu smoothies, geperst sap of ijskoffie drinkt, ze maken nippen veilig en gemakkelijk.

Ze zijn gemaakt van hoogwaardig 18/8 roestvrij staal met een veilige, verwijderbare siliconen flextip van voedingskwaliteit - geen plastic meer - alleen je favoriete drankjes voor onderweg.

Duurzaam Rietje - alternatieven voor wegwerp rietjes

Met zoveel beschikbare alternatieven, is het absoluut niet nodig om plastic rietjes voor eenmalig gebruik te blijven gebruiken!


Meer Duurzame Keuken Producten


Meer Duurzame Drinken

コメント


Do you use

Unpaper Towels?

Unpaper towels - zero waste etsy shop

Visit our shop with over 50 different prints of reusable kitchen towels. These not only look super cut but they are also very eco-friendly and save you money.

Valinda - Natural Parenting Blog - Eco-friendly mom - Cloth diaper - sustainable pregnancy

Meet Valinda

Hi there, I am the founder of the green and happy mom blog and green and happy shop. After battling severe depression, I am determined to make the world a little better and I want to take you along that journey with me. 

Free Ebook?

ebook side bar.png

Free Ebook?

ebook side bar.png
zws banner-1.png
bottom of page