· 

Duurzame moederdag kado's

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Hiermee krijg ik een commissie voor aankopen die gedaan worden via deze link zonder extra kosten voor jou.

 

 

Moederdag komt er weer aan en je wilt haar graag iets leuks geven dat ook nog eens iets toevoegt en duurzaam is. Hier vind je een lijstje met duurzame moederdag kado ideeën om je wat inspiratie te geven voor wat je dit jaar aan je mama wilt geven.

Duurzame moederdag kado ideeen

De meeste mama’s, zo niet alle mama’s, vinden het leuk om dingen te krijgen die met liefde gemaakt zijn. Je zou koekjes voor haar kunnen bakken of snoepjes kunnen maken als ze een beetje een zoetekauw is. Je kan ook een vers brood voor haar bakken als ze niet zo van zoetigheid houd. Of, je kunt voor haar koken voor jullie twee zodat je ook wat alleen tijd hebt met je mama.

 

Houd je mama van tuinieren? Wat dacht je van zaden voor in haar groente en kruiden tuin? Op deze manier kan ze keer op keer van je kado genieten als er weer geoogst kan worden. Heeft ze geen groene vingers? Wellicht vindt ze een plant voor om de woonkamer op te fleuren een leuk idee.


Ze kunt je mama ook op weg helpen met zero waste boodschappen door haar herbruikbare groente en fruit zakjeste geven. Een leuke canvas katoenen boodschappen tasgemaakt van fair-trade biologisch katoen helpt haar ook op weg.

 

Houd ze van koken? Wat vind je van een herbruikbare keukenrolHierkun je verschillende leuke prints vinden om ze te laten matchen met de keuken van je mama. Een herbruikbare kom hoes is ook een fijne keukenhulp om het bewaren van voedsel makkelijker en milieu vriendelijker te maken.

 

Is ze een koffie drinker? Wat vind je van een nieuwe koffiesmaak die ze nog niet heeft geprobeerd. Hetzelfde geld natuurlijk voor losse thee. Er zijn zoveel verschillende mengsels losse thee die een super leuk moederdag kado kunnen zijn. 

Duurzame moederdag kado ideeen

Niet alle kado’s hoeven spullen te zijn. Een nieuwe of leuke ervaring kan ook een ontzettend leuk kado zijn.

 

Help mama in het huishouden door haar een paar uur een schoonmaak service te geven. Is dit wat boven budget? Geeft haar wat van jou tijd en help haar waar en wanneer ze hulp nodig heeft.

 

Gun je mama wat rust? Wat vind je van een dagje sauna? Je zou er een moeder dochter massage bij kunnen boeken om het extra ontspannend te maken.

 

Een high tea is een super leuk kado voor een moeder die een zoetekauw is. Een wijn proeverij,wellicht gecombineerd met een kaas proeverij, is leuk voor moeder die meer van hartig houden. 

 

Om de kosten nog meer te drukken zou je je moeder ook mee kunnen nemen voor een wandeling in het bos, door een park of over het strand. Gewoon wat tijd met z’n tweeën doorbrengen kunnen moeders ook erg waarderen. Moeders maakt het vaak niet uit hoe duur het kado is als ze maar wat tijd met je kan doorbrengen.

 

 

Ik hoop dat dit lijstje met duurzame moederdag kado’s je wat inspiratie heeft gegeven voor een leuk kado voor mama dit jaar. 

Wil je graag wat hulp bij het creeeren van groene gewoontes?

Wordt lid van de green tribe en ontvang een zero waste habit tracker om je op weg te helpen om je leven duurzamer te maken.