· 

8 zero waste Valentijn cadeaus

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Hiermee krijg ik een commissie voor aankopen die gedaan worden via deze link zonder extra kosten voor jou.

 

 

Valentijnsdag, de een is er dol op, de ander vindt het verschrikkelijk. Zelf vind ik het wel leuk maar groots uitpakken hoeft van mijn niet. Overdreven grote cadeaus zijn aan mijn niet besteed. Een extreem grote knuffelbeer is ongetwijfeld een erg lief gebaar maar we weten allemaal dat deze uiteindelijk op de afvalhoop geland. Hier vind je een lijstje met 8 cadeau ideeën voor een zero waste Valentijns dag voor jou en je lief.

zero waste valentijn cadeaus

Zelfgemaakte koekjes/taart/snoepjes

Liefde gaat door de maag dus zelf koekjes, taart of snoepjes maken zal ongetwijfeld goed in de smaak vallen. Je kunt eventueel (diepvries) frambozen gebruiken voor een natuurlijke roze kleur van je zoetwaren. 

 

Een zelfgemaakte maaltijd

Liever een gezonder alternatief? Kook een uitgebreide maaltijd. Ik ben gezegend met een man die prima kan koken en dit ook graag doet. Met Valentijn dag zou je hier nog wat extra aandacht aan kunnen besteden door wellicht extra gangen aan het diner toe te voegen of een bijzonder toetje te maken.

 

Kookles

Wil je liever samen iets nieuws koken? Neem dan eens een kookles. Misschien ontdek je wel nieuwe talenten van jezelf of je partner. Zo niet, dan levert het (hopelijk) een lekkere maaltijd op.

 

Maak samen een wandeling

Ben je niet zo goed in de keuken of heb je er gewoon geen zin in? Ga samen naar het bos of het strand en maak een mooie wandeling. Eindig eventueel de wandeling in een romantisch restaurant.

 

Bezoek een concert

Zijn jullie echt muziek liefhebbers? Bezoek samen een concert! Koop de kaartjes zonder dat je partner het weet en verras hem/haar met een echte ‘date night’, inclusief dineren in een restaurant en eventueel een hotel overnachting. 

Overnachten op een bijzondere plek

Enkele jaren terug regelde ik voor mijn vriend en mij een overnachting in een vuurtoren. Dit was voor een beide een erg bijzondere ervaring. Wij konden volledig rondom de slaapkamer de zee zien waardoor het erg bijzonder wakker worden was. Andere plaatsen waar wij nog graag zouden willen overnachten zijn: een kasteel, een bunker, in een boomhut etc. De lijst wordt eigenlijk steeds langer.

 

Een dagje sauna

Hebben jullie meer behoefte aan rust? Breng dan een bezoekje aan een sauna. Lekker ontspannen en bijtanken van de dagelijkse stress. Boek er eventueel samen een massage voor jullie beide bij om het geheel helemaal af te maken.

 

Proeverij

Zijn je partner of jullie wel fan van een lekker drankje? Wat dacht je van een whiskey, wijn of koffie proeverij. Ontwikkel je smaak pallet door nieuwe smaken te proberen en ontdek wat je lekker vindt. 

zero waste valentijn cadeaus

Kijk je inmiddels al een beetje uit naar Valentijn dag nu je gelezen hebt dat niet alle cadeaus of liefde volle gebaren gepaard hoeven te gaan met extra afval productie? 

Wil je graag wat hulp bij het creeeren van groene gewoontes?

Wordt lid van de green tribe en ontvang een zero waste habit tracker om je op weg te helpen om je leven duurzamer te maken.