· 

Zero waste cadeau ideeën voor mannen

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Hiermee krijg ik een commissie voor aankopen die gedaan worden via deze link zonder extra kosten voor jou.

 

 

Wie zijn het moeilijkst om cadeaus voor te kopen? Juist ja, mannen. Vooral je eigen man. Je wilt graag iets leuks en nuttigs geven maar als het even kan moet het ook een beetje milieu bewust zijn. Hiermee maak je het jezelf niet makkelijk. Hier vind je een lijstje met inspiratie voor zero waste cadeau ideeën om aan je man te geven voor zijn verjaardag, voor kerst enz. 

zero waste cadeau ideeën voor mannen

Wat vind je van een zero waste scheer kit? Inclusief veiligheid scheermesje, een scheer borstel en scheer zeep. Niet alleen erg milieu bewust maar ziet er ook nog eens leuk uit in de badkamer.

Is scheren niet nodig? Wat dacht je dan van een houten baard kam. Mannen met baarden zijn daar vaak erg trots op en willen deze ook wel verzorgen. Baardzalf is dan wellicht ook een leuk idee.


Heb je wel eens gedacht aan een shampoo bar voor mannen? Kies iets zonder overdreven vrouwelijke luchtjes en ga voor iets ongeparfumeerd of met een geur die hij wel kan waarderen zoals misschien koffie of bier zeep.

Wordt er elke ochtend lunch gemaakt om mee te nemen naar het werk? Misschien is dan een herbruikbare lunch tas een idee.

Vorig jaar gaf ik mijn man een koffie abonnement. Een jaar lang kreeg hij elke maand een nieuwe smaak koffie toegestuurd (in een stevige papieren envelop).

Dit jaar geef ik hem een kweek je eigen paddestoelen kit. Hij is graag buiten te vinden, zeker in de herfst als de paddestoelen uit de grond komen. Ook houd hij erg van koken dus ik denk dat hij dit cadeau wel kan waarderen.

Natuurlijk zijn er ook de ontzettend standaard cadeaus zoals, grappig sokken. Een kleurrijke boxershorts (deze moest ik erg om lachen) of een sarcastische mok om hem te laten lachen.

Vergeet niet dat een cadeau niet altijd ‘dingen’ hoeven te zijn. Je kan hem ook een massage cadeau geven. Een ontspannende massage of een sport massage als hij van wat steviger werk houd.

Een bier/wijn/whiskey proeverij wordt vaak ook wel gewaardeerd door de man.

Je zou je man ook kunnen trakteren op een indrukwekkende maaltijd in een nieuw restaurant of als je wat geld over de balk wilt smijten, huur dan een kok in om thuis wat lekkers te laten maken.

zero waste cadeau ideeën voor mannen

Ik hoop dat dit lijstje je je wat inspiratie gegeven heeft voor cadeau ideeën voor de mannen in je leven. Laat me weten wat je je man cadeau gedaan hebt en wat hij ervan vond. 

Wil je graag wat hulp bij het creeeren van groene gewoontes?

Wordt lid van de green tribe en ontvang een zero waste habit tracker om je op weg te helpen om je leven duurzamer te maken.