· 

Wat is Zorb?

Nee, ik heb het niet over het rond rollen in zo’n grote bol maar over de veel absorberende stof die Zorb heet en steeds populairder lijkt te worden.

Zorb wordt geproduceerd door Wazoodle LLC in de VS of Canada. Volgens hen is het een super absorberende stof die dun, kosten efficient, hypoallergeen en veilig voor babies is. Een ideaal product dus voor wasbare luiers, inleggers voor wasbare luiers, zoogcompressen en wasbaar maandverband. 

Wazoodle claimt dat de stof 10 keer zijn gewicht in vochtkan opnemen en dat 20 keer snellerdoet dan andere stoffen terwijl het toch snel droogt. Ook zou het op een milieu vriendelijk manier geproduceerd zijn. 

Klinkt allemaal heel leuk natuurlijk maar wat is het nu? Ik ben erin gedoken en ik vond dat er veel verschillende versies zijn. Zo zijn er Zorb stoffen die gecombineerd worden met microfiber. Aangezien dit een niet natuurlijk product is, heb ik mij hier verder niet in verdiept. Ik vond ook een Zorb stof die bamboe en biologisch katoen bevat. Deze sprak mij meer aan. Dit is ook de Zorb die ik in mijn shop gebruik.

Deze stof bevat 70% bamboe viscose met 30% biologisch katoen aan de buitenzijden (fijn direct tegen de huid) met een vulling van Zorb vezels. Ok maar nu weet ik nog steeds niet wat Zorb is. Aangezien de website daarin niet heel duidelijk is heb ik Wazoodle gemaild met de vraag.

Zorb blijkt een vezel te zijn gemaakt van celluloze vezels van bamboe en katoen in combinatie met polymicrofiber. De exacte combinatie houden ze uiteraard geheim. Bamboe en katoen zijn natuurlijke stoffen. Polymicrofiber is geen natuurlijke stof. Microfiber of microvezel is een fijne synthetische vezel die uit uit alle mogelijke combinaties van natuurlijke en synthetische garens gemaakt kan worden. De microvezels hebben een doorsnee van nog geen 0,012 millimeter. De gesponnen draden zijn dus 10 keer dunner dan een menselijke haar. Het voordeel hiervan is dat ze snel vocht opnemen en dat ze snel drogen. Het grote nadeel is echter dat het dus geen natuurlijke vezel is en gewonnen wordt uit aardolie. Een fossiele bron dus. 

Hoewel een inlegger voor wasbare luiers of een zoogcompress natuurlijk vele malen gebruikt zal worden totdat deze volledig uit elkaar valt blijft het een vorm van plastic en raad ik producten zonder Zorb (zoals deze) als je liever totaal geen plastic gebruikt. 

Wil je graag 10% korting op zorb wasbare luier inleggers?

Klik op de knop hieronder en ontvang 10% korting op Zorb wasbare luier inleggers van GreenandHappyShop.

 

Minimaal 2 producten