· 

Eerst intake psychiater

De herinneren ophalen van de eerste intake was erg moeilijk. Blijkbaar is dit een periode met veel geheugen verlies. Ik moest ontzettend hard nadenken en door de medicatie gaan m'n gedachtes alle kanten op en heb ik de aandacht spanne van een … oeh kijk puppy's! Het zit zelfs zo erg weg gestopt dat bij de eerste versie van dit stukje de psychiatrisch verpleegkundige niet naar voren kwam. Deze was ik volledig vergeten. In mijn geheugen had ik het eerste gesprek gelijk met de psychiater. Mijn hoofd had dit stukje verbannen uit m'n geheugen en na een paar weken staren naar dit stuk (ja, de paragraaf hieronder van net iets meer dan 200 woorden heeft ruim twee weken open gestaan op m'n pc) kwam het terug.

De eerste intake was erg zwaar. Dit eerste gesprek was niet bij een psychiater maar een verpleegkundige van de afdeling psychiatrie. Ik moest hier weer mn verhaal doen ondanks dat ze van de huisarts en de POH ook al mijn gegevens hebben gekregen. Hoewel ik dit elke keer best zwaar vind, helpt het ook met het een plekje te geven en het te verwerken. De verpleegkundige documenteerde m'n hele verhaal zodat een team van psychiaters er diagnostiek op los kon laten. Hierna kon mijn behandeling pas beginnen. Naast het vertellen van mijn verhaal heb ik alles bij elkaar gesnotterd. Er werden veel vragen gesteld over wat er gebeurde en hoe ik me daarbij voelde. De details kan ik me helaas/gelukkig (?) niet meer herinneren.

Aan het eind moest ik ook nog een lijst vragen beantwoorden op een pc. Deze waren veel breder georiënteerd met vragen over alcohol, drugs, angsten en ook suïcidale neigingen. Bij elkaar duurde dit ongeveer een uurtje maar ik was volledig leeg. Ik was de rest van de dag niets meer waard en ook de dagen erna kon ik het nog voelen hoe zwaar dit me viel. Na elk gesprek met de POH was ik ook moe maar deze keer was het nog net even iets erger.

De eerste intake was erg zwaar. Dit eerste gesprek was niet bij een psychiater maar een verpleegkundige van de afdeling psychiatrie. Ik moest hier weer mn verhaal doen ondanks dat ze van de huisarts en de POH ook al mijn gegevens hebben gekregen. Hoewel ik dit elke keer best zwaar vind, helpt het ook met het een plekje te geven en het te verwerken. De verpleegkundige documenteerde m'n hele verhaal zodat een team van psychiaters er diagnostiek op los kon laten. Hierna kon mijn behandeling pas beginnen. Naast het vertellen van mijn verhaal heb ik alles bij elkaar gesnotterd. Er werden veel vragen gesteld over wat er gebeurde en hoe ik me daarbij voelde. De details kan ik me helaas/gelukkig (?) niet meer herinneren. Aan het eind moest ik ook nog een lijst vragen beantwoorden op een pc. Deze waren veel breder georiënteerd met vragen over alcohol, drugs, angsten en ook suïcidale neigingen. Bij elkaar duurde dit ongeveer een uurtje maar ik was volledig leeg. Ik was de rest van de dag niets meer waard en ook de dagen erna kon ik het nog voelen hoe zwaar dit me viel. Na elk gesprek met de POH was ik ook moe maar deze keer was het nog net even iets erger.

 

Aan de ene kant lijkt het fijn dat mijn hoofd alle nare herinneren uit de zwaar depressieve periode (nu bijna een jaar geleden) heeft verbannen maar er zit een groot nadeel aan. Ik weet gelukkig niet meer hoe diep het dal was maar tegelijkertijd heb ik ook weinig herinneringen aan m'n kleine meisje uit die periode. Dit vind ik wel moeilijk. Ze is maar zo kort zo klein en ik kan me er helaas nauwelijks wat van herinneren. Gelukkig heeft mijn vriend in deze periode belachelijk veel foto’s genomen en kan ik daar altijd op terug vallen. 

 

Er zat ongeveer twee weken tussen de intake en de uitslag. In deze periode moest ik echt bijkomen van het eerdere gesprek. Ik sliep daarbij veel en had erge hoofdpijn. Inmiddels ging het met de kleine ook niet zo goed. We zijn veel met haar in het ziekenhuis geweest (in deze periode ben ik ongeveer 1 keer per week in het ziekenhuis te vinden. Of voor mij of voor de kleine). Door de stuit ligging en bevalling ontwikkelde haar heupjes niet goed en werd er heupdysplasie geconstateerd. Doordat ze ook veel tegenslagen te verduren kreeg, ging het met mij ook niet beter. 

 

Lees hier meer over de diagnose en het plan van aanpak.